enda

Elsa Kourani

(1913 – 2003)

Skuespillerinde. Født 14/11 1913 i Beirut, død 2/6 2003.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Sin eneste hovedrolle har hun i Christen Juls sælsomme drama "Lykke paa Rejsen" (1947), hvor hun er den parisiske prostituerede, der kommer til ære og værdighed som herregårdsfrue i Danmark.


Et anstrøg af eksotisk mystik er det mest positive ved en ellers noget kuldslået præstation, der næppe er blevet hjulpet meget på vej af den generelt stilusikre instruktør. Siden blev det kun til lidet bemærkelsesværdige biroller. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dagens Donna 1990 Medvirkende DK/Spillefilm
Der var engang en krig 1966 Vennens kone DK/Spillefilm
Mor bag rattet 1965 Veninde DK/Spillefilm
Premiere i helvede 1964 Medvirkende DK/Spillefilm
Gudrun 1963 Fru Hollund DK/Spillefilm
Een blandt mange 1961 Bos mor DK/Spillefilm
Lille rislende kilde 1959 Medvirkende Tv-film
Geografi og kærlighed 1957 Medvirkende Tv-film
Gengæld 1955 Fru Bergstrand DK/Spillefilm
Lykke paa Rejsen 1947 Betty DK/Spillefilm
Sikken en Nat 1947 Dolly DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.