enda

Emilie Otterdahl

(1882 – 1971)

Skuespillerinde. Født 7/11 1882 (E. Hansen), død 20/6 1971 - 88 år gammel. Ugift, men tog i 1910 sin mors ungpigenavn.

Medvirkede i perioden 1912-15 i en række film ved diverse selskaber i København, og derudover i i hvert fald to film hos
Frans Lundberg i Malmø.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
To Mennesker 1916 Carmian, blomsterpige DK/Spillefilm
Fattig og rig 1915 Iris, Lady Dombeys datter DK/Spillefilm
Det svage Punkt 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vasens Hemmelighed 1914 Marie, stuepige DK/Spillefilm
Et Kærlighedsoffer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Under falsk Flag 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fra Mørke til Lys 1914 Anna, stuepige og Antons kæreste DK/Spillefilm
Fem Kopier 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Frk. Studenten 1913 Doris, Ruths søster DK/Kort fiktion
Frederik Buch som Dekoratør 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
En farlig Forbryder 1913 Edith DK/Kort fiktion
Kongens Foged 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Bristet Lykke 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Giftslangen 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Privatdetektivens Offer 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den gamle Majors Ungdomskærlighed 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Broder mod Broder 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Atlantis 1913 Dame ved bal DK/Spillefilm
Den flyvende Cirkus 1912 Erna, Strøms datter DK/Spillefilm
Kain 1912 Cirkusrytterske DK/Spillefilm
Cirkusluft 1912 Anna, Löwenhjelms datter U/Spillefilm
Slangen Medvirkende U/Spillefilm
Et Mandfolk til Auktion Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.