enda

Esben Tønnesen

Instruktør. Født 1976 i Sverige. BA i film- og medievidenskab samt kunsthistorie fra Københavns Universitet 1997-2001. Uddannet på Super16 som filminstruktør 2003-2006. Har instrueret 3 kortfilm og mere end 80 nationale og internationale reklamefilm og en række musikvideoer.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Bertil og bæltetasken 2020 Instruktion Tv-serie
Kolonien 2017 Instruktion Tv-serie
Detektiverne 2013 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Comedy: De fantastiske 3 2009 Instruktion
De fantastiske 3 2009 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Lille mand 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Skyggen af tvivl 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Den nye lejer 2005 Instruktion DK/Kort fiktion
Flyd mine tårer 2005 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Fucking 14 2005 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Manden der blandt andet var en sko 2004 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Således skete det 2004 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Depotet 2003 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Zakka West 2003 Instruktørassistent DK/Spillefilm
En anden pige 2003 Manuskript DK/Kort fiktion
Metropollination 2001 Instruktion DK/Kort fiktion
Legekammeraten 2001 Lys DK/Kort fiktion
Postkort fra Mars 2001 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Trafik 1999 Foto DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Kortfilm, Sølv Gryphon 2007 Giffoni Film Festival 2007 Lille mand
1st Prize, Short Film Live Action 2007 Chicago Int. Children's Film Festival 2007 Lille mand
Best Short Fiction 2010 Giffoni Film Festival 2010 De fantastiske 3
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lithuania Scanorama Film Forum 2014-11-06 Detektiverne
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Detektiverne
Kristiansand International Children's Film Festival 2014-09-16 Detektiverne
Stockholm Film Festival Junior 2014-04-07 Detektiverne
Tallinn Black Nights Film Festival 2013-11-15 Detektiverne
Amsterdam Cinekid 2013-10-16 Detektiverne
Kristiansand International Children's Film Festival 2011-05-03 De fantastiske 3
TIFF Kids 2011-04-05 De fantastiske 3
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2010-12-06 De fantastiske 3
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 De fantastiske 3
Giffoni Film Festival 2010-07-18 De fantastiske 3
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Lille mand
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2009-02-13 Lille mand
Chicago Int. Children's Film Festival 2007-10-18 Lille mand
Ghent Flanders Int. Film Festival 2007-10-09 Lille mand
Giffoni Film Festival 2007-07-12 Lille mand
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Lille mand
Malmö, BUFF 2007-03-13 Lille mand
Amsterdam Cinekid 2006-10-22 Lille mand
Cannes, Festival de 2006-05-17 Lille mand
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.