enda
Person

Eva Heramb

(1899 – 1957)

Skuespillerinde. Født 24/11 1899, død 9/1 1957 - 57 år gammel. Gift med teaterdirektør Poul Gregaard (1885-1950).

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Hun fik i slutningen af 1920''erne en legendarisk succes som den purunge spontane Beate i vaudevillen "Tre små Piger", der gik ca. 500 gange over to sæsoner, og som et par år gjorde hende til en af dansk teaters populæreste skikkelser.

På film fremtræder hun derimod som den lidt damet reserverede blondine af det bedre borgerskab, lidt svær at sætte fut i selv for en Johan Jacobsen i komedien "Tobiasnætter" (1941). Køn, kompetent og elegant efterligner hun Bodil Ipsen helt ud i stemmeføring og latter.

I den sjældent sete "Kobberbryllup" (1933) efter et Svend Rindom-manuskript er hun en af de 30-årige hustruer, der mødes med studenterkammerater og ser tilbage på desillusionerende kærlighedsoplevelser. Og i "Elverhøj" (1939) ses hun som Elisabeth. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Litteratur: Olaf Fønss: Danske Skuespillerinder - Erindringer og Interviews (1930).

Filmografi Musik
Titel År Funktion Kategori
De tre Skolekammerater 1944 Fru Inger Steen DK/Spillefilm
Alt for Karrièren 1943 Mona DK/Spillefilm
Tobiasnætter 1941 Alice DK/Spillefilm
Elverhøj 1939 Elisabeth Munk, Hr. Eriks myndling DK/Spillefilm
Kobberbryllup 1933 Mette, Pers kone DK/Spillefilm
Musik År Film Funktion
Tænk hvis alting var som før 1941 Tobiasnætter Sang