enda

Finn Nørgaard

(1959 - 2015)

Filminstruktør og producent. Født 1959, død 14/2 2015.

Uddannet cand.phil. fra Film- og Medievidenskab, Københavns Universitet, i 1991. Debuterede i 1985 som medforfatter på Vibeke Vogels værkstedsfilm "Hooked" og udfyldte en bred vifte af funktioner på en række dokumentarfilm. 1989-2001 ansat i DR. Siden 2001 medejer af Filmselskabet. Instruerede og producerede til tv og lavede virksomhedsfilm.

Finn Nørgaard blev dræbt i en terroraktion mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro under afholdelse af et debatarrangment med titlen "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed", hvor den svenske kunstner og muhammedtegner Lars Vilks var inviteret.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Det er for børn 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bossen og bøllerne 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Lê Lê - De jyske vietnamesere 2008 Produktion DK/Dokumentarfilm
Boomerang drengen 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Lars Svelle Olesens model 1999 Foto DK/Dokumentarfilm
Skyggen 1998 Stoiss bodyguard DK/Spillefilm
Die Terroristen! 1992 Fotografassistent U/Spillefilm
En afgrund af frihed 1989 Clapper DK/Spillefilm
Kun for forrykte - Eik Skaløe og Steppeulvene 1988 Producent DK/Dokumentarfilm
Soul to soul 1986 Klip DK/Dokumentarfilm
Hooked 1985 Manus DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.