enda

Freddy Koch

(1916 - 1980)

Skuespiller. Født 21/3 1916, død 10/8 1980 - 64 år gammel. Gift med skuespillerinde Birgitte Federspiel (f. 1925) - ægteskabet opløst.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole. I størstedelen af sin karriere var han ansat ved Folketeatret. Fra 1971 rektor ved Aarhus Teaterskole og siden på Aalborg Teater.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Han debuterede ganske lovende i en vigtig rolle som den dødsdømte frihedskæmper Drejer i "De røde Enge" (1945), renfærdig i sin lammende fortvivlelse over henrettelses-dommen.


Senere blev han birolleskuespiller af dannet tilsnit og lidet markant fremtræden. I Ole Palsbos satire "Familien Schmidt" (1951) giver han dog et skarpt optrukkent portræt af en selvgod hykler. Spillede ellers ofte øvrighedspersoner. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Troubadouren 1977 Enkemand Tv-film
Olsen-banden ser rødt 1976 Hollandsk herre DK/Spillefilm
Lys i mørket 1975 Medvirkende Tv-film
Søndage med Karl og Gudrun 1974 Medvirkende Tv-serie
Olsen-bandens sidste bedrifter 1974 Ziegelhofer DK/Spillefilm
Den første kreds 1972 Yakonov DK/Spillefilm
Ballade på Christianshavn 1971 Dideriksen DK/Spillefilm
Slap af, Frede! 1966 Embedsmanden DK/Spillefilm
De blå undulater 1965 Niels' far Tv-film
Slå først Frede 1965 Zinck DK/Spillefilm
En ven i bolignøden 1965 Medvirkende DK/Spillefilm
Sagen mod Dr. Fancy 1964 Medvirkende Tv-film
Alt for kvinden 1964 Medvirkende DK/Spillefilm
Leve friheden 1962 Medvirkende Tv-film
Et pletfrit mord 1962 Medvirkende Tv-film
Narkose 1961 Medvirkende Tv-film
Flemming på kostskole 1961 Adjunkt Lange DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1961 Rentemester Gabel DK/Spillefilm
Tro, håb og trolddom 1960 Sysselmanden DK/Spillefilm
Det skete på Møllegaarden 1960 Toldassistent Petersen DK/Spillefilm
Intrigerne 1959 Medvirkende Tv-film
Forretning er forretning 1958 Medvirkende Tv-film
Ingen tid til kærtegn 1957 medv. i "Helllig tre kongers aften" DK/Spillefilm
Motivet 1955 Medvirkende Tv-film
Tran 1954 Medvirkende Tv-film
Den gamle mølle på Mols 1953 En skolelærer DK/Spillefilm
Vi arme syndere 1952 Willy von Ehrenburg DK/Spillefilm
Familien Schmidt 1951 Villiam, Fru Schmidts søn DK/Spillefilm
For frihed og ret 1949 Ahlgreen-Ussing DK/Spillefilm
De røde Enge 1945 Dreyer, sabotør DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.