enda

Freddy Tornberg

(1945 – 2010)

Fotograf. Født 4/5 1945, død 25/12 2010 - 65 år gammel.

Oprindeligt uddannet litograf. Senere uddannet på Filmskolens fotograflinie. Har siden 1973 produceret, instrueret og fotograferet en lang række vægtige kort- og dokumentarfilm. Udover sit hovederhverv har Freddy Tornberg i over 30 år arbejdet som reportage- og kunstfotograf.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Martin Andersen Nexø - et portræt af min oldefar 1998 Foto DK/Dokumentarfilm
Hellere leve med et end dø med to 1997 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Kvinderum 1993 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Vi er på vej! En film om danskere 1991 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Christiania, du har mit hjerte 1991 Foto DK/Dokumentarfilm
Brudstykker 1990 Foto DK/Dokumentarfilm
Sirup 1990 Sumpen DK/Spillefilm
Velkommen til livet! 1988 Foto DK/Dokumentarfilm
Liv eller død - et teknologisk valg 1987 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
A-Hasard-Kasasard 1985 Medvirkende DK/Kort fiktion
Handicapbilleder - en film om normalitet 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Suttekluden 1985 Foto DK/Kort fiktion
Vi vil det hele 1984 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Den blå fugl 1984 Foto DK/Kort fiktion
Ny teknik - styrelse eller frigørelse 1981 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Den økologiske have 1981 Foto DK/Dokumentarfilm
Belladonna 1981 Medvirkende DK/Spillefilm
Kampen om fisken 1980 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Jakob 1979 Instruktion DK/Kort fiktion
Muldflugten 1979 Foto DK/Dokumentarfilm
Vejen til byen 1978 Foto DK/Spillefilm
Fem dage for freden 1978 Foto DK/Dokumentarfilm
Kloden rokker 1978 Foto DK/Dokumentarfilm
Akkord 1977 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Er der ø i giraf? 1976 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Et undertrykt folk har altid ret 1976 Foto DK/Dokumentarfilm
Dejlig er den himmel blå 1975 Foto DK/Dokumentarfilm
Den sociale virkelighed: Susanne 12 år 1975 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Den sociale virkelighed: Louise 16 år 1975 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Den sociale virkelighed: Thomas 15 år 1975 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Lov og orden i Christiania 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
Triptycon 1972 Foto DK/Kort fiktion
Skarpretteren 1972 Assistent DK/Eksperimentalfilm
Kære Irene 1971 Stillfotograf DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.