enda

Frederik Fuglsang

(1887 – 1954)

Filmfotograf. Født 12/12 1887 (Frederik Nielsen Fuglsang) i Bastrup i Ribe amt, død 2/4 1954 i Berlin - 66 år gammel. Gift med Elfriede Kätschen Förster i 1922.

Uddannet fotograf. Ansat på Nordisk Film i Valby fra juni 1913 til april 1916, hvor han overvejende var fotograf på Lau Lauritzens korte facer. Herefter rykkede han teltpælene op og drog til Berlin - som en del andre danske filmfolk i den periode - og blev i 1917 ansat hos filmselskabet Union, der blev indlemmet i Ufa samme år. Fuglsang arbejdede både med de danske instruktører, der lavede film i Tyskland (bl.a. Urban Gad, Holger-Madsen og Benjamin Christensen), og en lang række tyske instruktører samt ikke mindst Jacques Feyder. Han har fotograferet omkring 60 tyske spillefilm.

I begyndelsen af 40'erne begyndte han at interessere sig for farvefilm og havde patent på en opfindelse, som blev anvendt af Agfa og Kodak. (Kilde: artikel af Marguerite Engberg i Objektiv # 94, dec. 2001).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Grock 1931 Foto U/Spillefilm
En kvindeskæbne 1931 Foto U/Spillefilm
Nat-kolonne 1931 Foto U/Spillefilm
Hallo! Afrika forude! 1929 Foto DK/Spillefilm
Hvem er hans Kone? 1923 Foto U/Spillefilm
Vanina 1922 Foto U/Spillefilm
Kærlighed og Kontanter 1919 Foto DK/Kort fiktion
Den ny Kokkepige 1917 Foto DK/Kort fiktion
Askepot 1917 Foto DK/Kort fiktion
Arvetanten 1916 Foto DK/Spillefilm
Det bertillonske System 1916 Foto DK/Kort fiktion
Hønseministerens Besøg 1916 Foto DK/Kort fiktion
En nydelig Onkel 1916 Foto DK/Kort fiktion
Sommer-Kærlighed 1916 Foto DK/Kort fiktion
Studentens glade Liv 1916 Foto DK/Kort fiktion
Trolden i Æsken 1916 Foto DK/Kort fiktion
En uheldig Skygge 1916 Foto DK/Kort fiktion
Vidunderhunden 1916 Foto DK/Kort fiktion
I tjenstligt Øjemed 1916 Foto DK/Kort fiktion
En dejlig Dag 1916 Foto DK/Kort fiktion
1916 Foto U/Spillefilm
Alle Kneb gælder 1915 Foto DK/Kort fiktion
Carl Alstrups Kærlighed paa Aktier 1915 Foto DK/Spillefilm
En Kone søges 1915 Foto DK/Kort fiktion
Kærlighed pr. Flytteomnibus 1915 Foto DK/Kort fiktion
Den lille Chauffør 1915 Foto DK/Spillefilm
En Skilsmisse 1915 Foto DK/Kort fiktion
En slem Dreng 1915 Foto DK/Kort fiktion
Den tapre Svigermoder 1915 Foto DK/Kort fiktion
To Mand frem for en Enke 1915 Foto DK/Kort fiktion
En Vandgang 1915 Foto DK/Kort fiktion
Et Haremsæventyr 1915 Foto DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.