enda
Person

Gert Fredholm

(1941 – )

Instruktør, født 18/11 1941. Uddannet som instruktør på Den Danske Filmskole i 1968, og har siden dækket en bred vifte af arbejdsfelter indenfor film og tv samt kreativt, organisatorisk og pædagogisk arbejde.

Debuterede med spillefilmen "Den forsvundne fuldmægtig", en filmatisering af Hans Scherfigs roman, i 1971. Har været instruktørassistent eller indspilningsleder på en lang række spillefilm imellem sine egne film, der bl.a. tæller publikumssuccesen "At klappe med een hånd" (2001) og 3D-animationsfilmen "Orla Frøsnapper" (2011). Derudover har han instrueret tv-fiktion af bl.a. Chr. Kampmann, Ulla Ryom, Erik Thygesen og Niels Hav og lavet dokumentar- og kulturprogrammer for DR og TV 2, herunder fem afsnit af Paul Hammerichs danmarkskrønike "Gamle Danmark".


Gert Fredholm har arbejdet som filmkonsulent på det Danske Filminstitut 1973-75 og som freelancelærer på Den Danske Filmskole fra 1973-2006 (leder af instruktøruddannelsen 1992-1998) og har i 1992-94 i tre perioder været projektleder for UNESCO''s Film Training Project i Zimbabwe.

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende Tv-dokumentar
Orla Frøsnapper 2011 Stemmeinstruktør DK/Spillefilm
En enkelt til Korsør 2008 Instruktion DK/Spillefilm
Livet foran kameraet - Et portræt af Gert Fredholm 2008 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
De tre musketerer 2006 Instruktion DK/Spillefilm
Dommeren 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Ulykken 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
At klappe med een hånd 2001 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
I Wonder Who''s Kissing You Now? 1998 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Hip hip hurra 1987 Instruktørassistent U/Spillefilm
Oviri 1986 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Take It Easy 1986 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kom som du er 1982 Instruktion Tv-film
Pengene eller livet 1982 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Lille Virgil og Orla Frøsnapper 1980 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Faster er død 1978 Instruktion Tv-film
Lille spejl 1978 Klip DK/Spillefilm
Hør, var der ikke en som lo? 1978 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Terror 1977 Instruktion DK/Spillefilm
I hovedet på erhvervschefen 1977 Instruktion Tv-film
Blind makker 1976 Produktionsleder DK/Spillefilm
Da Svante forsvandt 1975 Produktionsleder DK/Spillefilm
Er kongen død? 1973 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Alice i eventyrland 1972 Instruktion DK/Kort fiktion
Farlige kys 1972 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Man sku'' være noget ved musikken 1972 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Instruktion DK/Spillefilm
Desertøren 1971 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kære Irene 1971 Produktionsleder DK/Spillefilm
Når nøden er størst 1970 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Giv Gud en chance om søndagen 1970 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Smuglerne 1970 Instruktørassistent Tv-serie
Manden der tænkte ting 1969 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Balladen om Carl-Henning 1969 Produktionsleder DK/Spillefilm
Fugls føde 1968 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
I den grønne skov 1968 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Tegneserie 1968 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Tag en rask beslutning 1967 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Astrid Henning-Jensen 1967 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bevægelsen 1967 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
1000 fryd 1967 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Pinocchio 1940 Instruktør (dansk version - 1978) U/Spillefilm