enda

Gert Fredholm

(1941 – )

Instruktør, født 18/11 1941. Uddannet som instruktør på Den Danske Filmskole i 1968, og har siden dækket en bred vifte af arbejdsfelter indenfor film og tv samt kreativt, organisatorisk og pædagogisk arbejde.

Debuterede med spillefilmen "Den forsvundene fuldmægtig", en filmatisering af Hans Scherfigs roman, i 1971. Har været instruktørassistent eller indspilningsleder på en lang række spillefilm imellem sine egne film, der bl.a. tæller publikumssuccesen "At klappe med een hånd" og 3D-animationsfilmen "Orla Frøsnapper" (2011). Derudover har han instrueret tv-fiktion af bl.a. Chr. Kampmann, Ulla Ryom, Erik Thygesen og Niels Hav og lavet dokumentar- og kulturprogrammer for DR og TV 2, herunder fem afsnit af Paul Hammerichs danmarkskrønike "Gamle Danmark".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende Tv-dokumentar
Orla Frøsnapper 2011 Stemmeinstruktør DK/Spillefilm
En enkelt til Korsør 2008 Instruktion DK/Spillefilm
Livet foran kameraet - Et portræt af Gert Fredholm 2008 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
De tre musketerer 2006 Instruktion DK/Spillefilm
Dommeren 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Ulykken 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
At klappe med een hånd 2001 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
I Wonder Who's Kissing You Now? 1998 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Hip hip hurra 1987 Instruktørassistent U/Spillefilm
Oviri 1986 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Take It Easy 1986 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kom som du er 1982 Instruktion Tv-film
Pengene eller livet 1982 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Lille Virgil og Orla Frøsnapper 1980 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Faster er død 1978 Instruktion Tv-film
Lille spejl 1978 Klip DK/Spillefilm
Hør, var der ikke en som lo? 1978 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Terror 1977 Instruktion DK/Spillefilm
I hovedet på erhvervschefen 1977 Instruktion Tv-film
Blind makker 1976 Produktionsleder DK/Spillefilm
Da Svante forsvandt 1975 Produktionsleder DK/Spillefilm
Er kongen død? 1973 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Alice i eventyrland 1972 Instruktion DK/Kort fiktion
Farlige kys 1972 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Man sku' være noget ved musikken 1972 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Instruktion DK/Spillefilm
Desertøren 1971 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kære Irene 1971 Produktionsleder DK/Spillefilm
Giv Gud en chance om søndagen 1970 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Smuglerne 1970 Instruktørassistent Tv-serie
Manden der tænkte ting 1969 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Balladen om Carl-Henning 1969 Produktionsleder DK/Spillefilm
Fugls føde 1968 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
I den grønne skov 1968 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Tegneserie 1968 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Tag en rask beslutning 1967 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Astrid Henning-Jensen 1967 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bevægelsen 1967 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
1000 fryd 1967 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Pinocchio 1940 Instruktør (dansk version - 1978) U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2008-07-07 De tre musketerer
Stuttgart International Animation Film Festival 2008-05-01 De tre musketerer
Stockholm Film Festival Junior 2008-04-06 De tre musketerer
Oulu Int. Children's Film Festival 2007-11-19 De tre musketerer
Chicago Int. Children's Film Festival 2007-10-18 De tre musketerer
Seattle International Film Festival 2007-05-24 De tre musketerer
TIFF Kids 2007-04-13 De tre musketerer
Malmö, BUFF 2007-03-13 De tre musketerer
Tallinn Black Nights Film Festival 2006-11-23 De tre musketerer
Lithuania Scanorama Film Forum 2006-11-11 Dommeren
London Film Festival 2006-10-18 De tre musketerer
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2006-08-18 De tre musketerer
Cannes, Festival de 2006-05-17 De tre musketerer
Göteborg International Film Festival 2006-01-27 Dommeren
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-11-03 Dommeren
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.