enda

Gunnar Robert Hansen

(1901 – 1964)

Instruktør, manuskriptforfatter, sceneinstruktør, kortfilmproducent. Født 25/7 1901 i Rungsted, død 1/12 1964 i København - 63 år gammel. Også kendt som Gunnar Robertsson. Arbejdede med film og teater i både Danmark og Island, hvor han i store perioder af sit liv boede. 1922 leder af det islandske selskab Edda Film, der havde til formål at fremme filmatiseringer af islandske skuespil og sagaer med henblik på visning i udlandet. I perioder arbejdede han for flere teatre, især i København, mens også i Reykjavik og Århus. Han producerede desuden flere kortfilm for Dansk Kulturfilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vor friheds arv 1951 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Millionerne brænder 1950 Instruktion, Speaker, Manus DK/Dokumentarfilm
Børn og ild 1950 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Syge breve 1949 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Hørbehandling i Danmark i fortid og nutid 1949 Speaker DK/Dokumentarfilm
For Børnenes Skyld 1948 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Sjællands sanger 1948 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Silkeborg - 100 Aar 1946 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
I lære 1946 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Blichers Jylland 1944 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Drama paa Slottet 1943 Idé DK/Spillefilm
Roskilde Domkirke 1942 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Dansk Porcelæn 1942 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Kongegrave 1942 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Det København, der forsvinder 1941 Instruktion, Speaker, Manus DK/Dokumentarfilm
Med Baad og Sejl paa Isefjorden 1941 Instruktion, Speaker DK/Dokumentarfilm
Tørveproduktionen sætter Rekord 1941 Manus DK/Dokumentarfilm
Sommerglæder 1940 Manus DK/Spillefilm
Elverhøj 1939 Manus, Instruktørassistent DK/Spillefilm
Det sovende Hus 1926 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Hadda Padda 1924 Produktion, Instruktørassistent DK/Spillefilm
Det gyldne Horn 1923 Instruktion, Manus, Produktion, Produktionsdesign DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.