enda

Gustav Lund

(1853 - )

Skuespiller, varieté-kunstner. Født 27/7 1853 (Peter Marcus Gustav Lund). Han døde mellem 1921 og 1925.


Gustav Lund var en af pionéerne på Nordisk Film, hvor han i perioden 1906-10 medvirkede i mindst 55 film. Viggo Larsen har udtalt, at Gustav Lund oprindeligt var bugtaler, blandt andet under navnet Gustave Lund. Inden han kom til filmen optrådte han i flere varietéer, bl.a. Over Staldens Variété i Charlottenlund og Varieté Teatret på Vesterbro.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Christian d. 4. og Forrædderen 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dobbeltgængeren 1910 Manus DK/Kort fiktion
En Bortførelse 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kunstnerlykke 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Krybskyttens Søn 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Magdalene 1910 Petersen, betjent i sædelighedspolitiet DK/Kort fiktion
To Tjenestepiger 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kean 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den store Gevinst 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hævnen 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Capriciosa 1909 Sømandens far DK/Kort fiktion
Barnet 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den graa Dame 1909 Lord Beresford DK/Kort fiktion
Droske 519 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Helvedes Datter 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Natten før Christians Fødselsdag 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Kvinde af Folket 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Paul Wangs Skæbne 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Grevinde X 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Alene i Verden 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Jeppe paa Bjerget 1908 Jeppe DK/Kort fiktion
Lykkens Galoscher 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den falske Generaldirektør 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Feltherrens Hævn 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kaliffens Æventyr 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Pierrot og Pierette 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes i Livsfare 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Svend Dyrings Hus 1908 Præst DK/Kort fiktion
Barn i Kirke 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dansen paa Koldinghus 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vildmanden 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Der var engang 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Angelo, Tyran fra Padua 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hjortens Flugt 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mekanisk Statue 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den sorte Maske 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skipperens Datter 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Drama fra Riddertiden 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Æren tabt alt tabt 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vikingeblod 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Haanden 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kameliadamen 1907 Armands far DK/Kort fiktion
Flugten fra Seraillet 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fyrtøjet 1907 Kongen DK/Kort fiktion
Fiskerliv i Norden 1906 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hans og Trine 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Rosen 0 Kongen DK/Kort fiktion
Feens Rose 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Opstandelse 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ridderen af Randers Bro 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fugleskræmslet 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Peters Held 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sømandsliv 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
De to Medbejlere 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Medbejlerens Hævn 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.