enda

Gyda Aller

(1887 – )

Skuespillerinde.

Født 12/3 1887. Debuterede i 1912 hos Filmfabrikken Skandinavien og filmede i de første par år sporadisk hos forskellige selskaber. Fra 1914 var hun knyttet til Nordisk Films stab og medvirkede indtil udgangen af 1916 i mere end 30 film, hvoraf ca. halvdelen var iscenesat af Lau Lauritzen. Bortset fra medvirken i Holger-Madsens "Die sterbende Stadt" fra 1921, hvor hun optræder under navnet Geddy Goodwin, ses hun ikke mere på film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den døende Stad 1921 Trixi, professor-datter U/Spillefilm
Kærligheds-Væddemaalet 1917 Elsa, Eriks anden kusine DK/Spillefilm
Min Svigerinde fra Amerika 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hønseministerens Besøg 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
En uheldig Skygge 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vidunderhunden 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Voksdamen 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den flyvende Kuffert 1916 Rentier Nolles kone DK/Kort fiktion
For hendes Skyld 1916 Dora Seemark DK/Spillefilm
I tjenstligt Øjemed 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sommer-Kærlighed 1916 Grethe DK/Kort fiktion
Den største Kærlighed 1916 Daisy, Johns kæreste DK/Spillefilm
Det gaadefulde Væsen 1916 Alexa, danserinde DK/Spillefilm
Lykkedrømme 1916 Helene Sterner, operasangerinde DK/Spillefilm
Sønnen 1916 Maja DK/Spillefilm
Det stjaalne Navn 1916 Lady Mabel Hamilton DK/Spillefilm
Viljeløs Kærlighed 1916 Gabriela DK/Spillefilm
Syndens Datter 1916 Mary Life, en letsindig pige DK/Spillefilm
Arvetanten 1916 Lizzie Gay, skuespillerinde DK/Spillefilm
Godsforvalteren 1915 Julie Kruse DK/Spillefilm
En Kone søges 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Skilsmisse 1915 Helene, Billys kone DK/Kort fiktion
En slem Dreng 1915 Frøken Mimi, Karl kæreste DK/Kort fiktion
Alle Kneb gælder 1915 Helene Mortimer DK/Kort fiktion
Den skønne Ubekendte 1915 Kisse Engel DK/Kort fiktion
For Lykke og Ære 1915 Nelly, Georges elskerinde DK/Spillefilm
Paa Syndens Tærskel 1915 Baronesse Josepha DK/Spillefilm
Hvem var hun? 1915 Den skønne ubekendte DK/Kort fiktion
Lige for lige 1915 Stella Borgen, en letlevende dame DK/Kort fiktion
Den Vanærede 1915 Edele, Marias datter DK/Spillefilm
Frøken Lilli 1914 Fru Elly Bagge DK/Kort fiktion
Et Gensyn 1914 Godsejerens datter DK/Spillefilm
Min Ven Levy 1914 Amélie, Deleurants datter DK/Kort fiktion
Bagerstrædes Hemmelighed 1914 En ung pige DK/Kort fiktion
Paulines Drøm 1914 Pigen Pauline DK/Kort fiktion
Arvingen til Skjoldborg 1914 Grete, møllerens datter DK/Spillefilm
Gyldne Lænker 1914 Ninon, Felix' forlovede DK/Spillefilm
Den sorte Familie 1914 Karen, Oles mor DK/Spillefilm
Fædrenes Synd 1914 Hedvig von Colwitz DK/Spillefilm
Detektivens Barnepige 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Forskrevet sig til Satan 1913 Fru de Montrose DK/Kort fiktion
Karnevalsnattens Gaade 1912 Frieda, kammerpige hos baronen DK/Spillefilm
De Ægtemænd! Fru West DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.