enda

Hanne Ribens

(1934 – )

Skuespiller. Født 13/10 1934. Gift med skuespilleren André Sallyman (f. 1929).

Uddannet på Odense Teaters elevskole. Fast tilknyttet Aarhus Teater og derefter Gladsaxe Teater og Folketeatret.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun debuterer som den ene af de tre kønne sognefoged-døtre i "Guld og grønne skove" (1958), men her er det filmsøsteren Judy Gringer, der tiltrækker sig opmærksomheden. Bedst huskes hun for sin diskrete moderskikkelse i "Johnny Larsen" (1979), en tilbagetrukken, men alligevel betydningsfuld 1950'er-husmor, der ikke blander sig i mændenes diskussioner, men sørger for lommepenge og opmuntrende ord til sønnen Johnny. - En fin, uselvisk præstation, mens hendes øvrige filmroller har været ret intetsigende. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Margrethes elsker 1987 Moderen Tv-film
Barndommens gade 1986 Ekspedient i chokoladeforretning DK/Spillefilm
Krigsdøtre 1981 Fru Bentzen Tv-serie
Øjeblikket 1980 Patient DK/Spillefilm
Den hemmelige skuffe 1979 Medvirkende Tv-film
Johnny Larsen 1979 Johnnys mor DK/Spillefilm
Else Kant 1978 Medvirkende Tv-serie
Lille spejl 1978 Hansens husholderske DK/Spillefilm
Helte dør aldrig 1976 Medvirkende Tv-film
Fader min 1975 Medvirkende Tv-film
Stockcar 1973 Medvirkende Tv-film
Her bor de gale 1973 Ingrid Tv-film
Bagagerummet 1972 Kvinden Tv-film
Sejle op ad åen 1972 Fru Larsen Tv-film
Sandkassen 1972 Moderens datter Tv-film
Livsens ondskab 1972 Sygeplejersken Tv-serie
De usynlige 1970 Columbine Tv-film
Smuglerne 1970 Nicolaisens kone Tv-serie
Fugls føde 1968 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det er ikke til at bære 1968 Medvirkende Tv-film
Mig og min lillebror 1967 Yrsa, fræk pige DK/Spillefilm
Vinduer 1966 Medvirkende Tv-film
Ned med kulturen 1966 Medvirkende Tv-film
Hellere en tyv i huset end en kurre på tråden 1966 Tyvens kone Tv-film
Måske i morgen 1964 Lise DK/Spillefilm
Frokostpause 1962 Medvirkende Tv-film
Den rige enke 1962 Minka Jensen, pige fra København DK/Spillefilm
Treklang 1960 Medvirkende Tv-film
Hexerie eller blind alarm 1959 Medvirkende Tv-film
Guld og grønne skove 1958 Marie, Sørens datter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.