enda

Hans Dynesen

(1870 – 1939)

Skuespiller. Født 25/9 1870, død 4/12 1939 - 69 år gammel.

En omfattende teaterkarriere med engagementer ved skiftende scener og turneer. Var optaget af talekunstens æstetik og teknik og virkede som talelærer og foredragsholder.

Debuterede på film hos producenten Frans Lundberg i Malmø i 1910, hvor han i løbet af de følgende år medvirkede i en lille håndfuld film. Derudover blev det til få film hos forskellige selskaber, bla. Filmfabriken Danmark og Alfred Lind Film. I årene 1917-20 var han overvejende engageret hos Nordisk Film.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Præsten i Vejlby 1922 Præsten i Aalsø DK/Spillefilm
Den flyvende Hollænder, I-IV 1920 Pater Seysen (I) DK/Spillefilm
Manden, der sejrede 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Fugleskræmslet 1919 Jensen, Skyldfris far DK/Kort fiktion
Kærlighed overvinder Alt 1919 Axel Reckland, fhv. guvernør, Hans' bror DK/Spillefilm
Mod Lyset 1919 Wenkas stiffader DK/Spillefilm
Had og Kærlighed 1918 Robert Blixton DK/Spillefilm
Solen, der dræbte 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Den grønne Bille 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Rædselsnatten 1917 Grev Zarkowa alias Mirko DK/Spillefilm
Telefondamen 1917 William Morrow, godsejer DK/Spillefilm
Under Kærlighedens Aag 1917 Alfonso, en arbejder DK/Spillefilm
Hotel Paradis 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Ene i Verden 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Af en Opdagers Dagbog 1913 Opdageren DK/Spillefilm
Skuespilleren 1913 Manus DK/Spillefilm
Komtesse Charlotte 1912 Grev Preben Galt til Rosenvold U/Spillefilm
Cirkusluft 1912 Godsejer Löwenhjelm U/Spillefilm
Gorki 1912 Gorki, opdager DK/Spillefilm
Massøsens Offer 1910 Proprietær Vinge U/Spillefilm
Slangen Medvirkende U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.