enda

Hans Kristensen

(1941 - )

Instruktør. Født 25/9 1941. Uddannet på den Den Danske Filmskole 1969.


Hans trilogi i 1970'erne om den proletariske smågangster Per, spillet af Ole Ernst, fik en meget fin kritikermodtagelse. Først kom "Flugten" (1973), der modtog Bodil som årets bedste danske film, dernæst "Per" (1975) og endelig "Blind makker (1976). Også hans socialrealistiske tv-serier "John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner" (1976-77) og "Opgang" (1979) er karakteristiske for tiåret.



Med undtagelse af den sort absurdistiske "Kærlighed uden stop" (1989) er Kristensens senere film folkekomedier, og et par af dem, deriblandt kvindeportrættet "Klinkevals" (1999), er blevet store publikumssucceser.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dirch 2011 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
Bertram & co 2002 Instruktion DK/Spillefilm
Jul på Kronborg - del 1 2000 Instruktion
Juliane 2000 Instruktion DK/Spillefilm
Jul på Kronborg 2000 Instruktion Tv-serie
Klinkevals - Juliane 1999 Instruktion Tv-serie
Klinkevals 1999 Instruktion DK/Spillefilm
Brødrene Mortensens jul 1998 Instruktion Tv-serie
Sunes familie 1997 Instruktion DK/Spillefilm
Krummernes jul 1996 Instruktion Tv-serie
Mors dag 1996 Taxachauffør Tv-film
Sidste time 1995 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kun en pige 1995 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Landsbyen 1991 Instruktion Tv-serie
Kærlighed uden stop 1989 Instruktion DK/Spillefilm
Kurt og Valde 1983 Instruktion DK/Spillefilm
Med Lille Klas i kufferten 1983 Instruktørassistent U/Spillefilm
Børn 1982 Instruktion Tv-serie
Afslutningen 1981 Instruktion Tv-film
Det hemmelige Danmark 1981 Instruktion Tv-film
Ta' feen i den anden hånd 1981 Instruktion DK/Kort fiktion
Undskyld vi er her 1980 Instruktion DK/Spillefilm
Soldat i en PMV 1979 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Opgang 1979 Instruktion Tv-serie
Blind makker 1976 Instruktion DK/Spillefilm
John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner 1976 Instruktion Tv-serie
Per 1975 Instruktion DK/Spillefilm
Flugten 1973 Instruktion DK/Spillefilm
Mig og mafiaen 1973 Instruktørassistent DK/Spillefilm
På'en igen Amalie 1973 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Nu går den på Dagmar 1972 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Olsen-banden i Jylland 1971 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Ballade på Christianshavn 1971 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Hændeligt uheld 1971 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Rend mig i revolutionen 1970 Mand, der får sin folkevogn ødelagt DK/Spillefilm
Løgneren 1970 Assistent DK/Spillefilm
Gitte i april 1969 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Stine og drengene 1969 Assistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Berlinale 2003-02-06 Bertram & co
Reykjavik Danish Film Festival 2001-01-19 Klinkevals
Ghent Danish Focus 2000-10-10 Klinkevals
Klaipeda Baltic Fiesta 2000-08-16 Klinkevals
Brussells SHAPE Danish National Day 2000-06-13 Klinkevals
Cannes, Festival de 2000-05-10 Klinkevals
Singapore Danish Film Festival 2000-04-01 Klinkevals
Malmö, BUFF 1988-01-21 Klinkevals
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.