enda

Heidi Maria Faisst

(1972 – )

Instruktør, født 1972. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2003 med afgangsfilmen "Pagten". Filmen blev udtaget til Cinéfondation i Cannes og Sundance.

Afgangsfilmen blev efterfulgt af kortfilmen "Liv (2006), der vandt talentprisen på Nordisk Panorama og en Robert for bedste kortfilm i 2007. Instruerede efterfølgende kortfilmen "Frederikke" (2007) som del af pakken "Fire farlige film - kun for børn". Faisst spillefilmsdebuterede i 2009 med "Velsignelsen".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Norskov 2 2017 Instruktion Tv-serie
Arvingerne 3 2017 Instruktion, Manuskript Tv-serie
Swinger 2016 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Arvingerne 2 2015 Instruktion, Manuskriptforfatter Tv-serie
Arvingerne 1 2014 Instruktion Tv-serie
Frit fald 2011 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Velsignelsen 2009 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Frederikke 2007 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Liv 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Pagten 2003 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
FIPRESCI Jury Prize 2009 Göteborg International Film Festival 2009 Velsignelsen
Den Svenske Kirkes Filmpris 2009 Göteborg International Film Festival 2009 Velsignelsen
Speciel Mention 2006 Odense Internationale Film Festival 2006 Liv
SF Nordic Talent Award 2006 Aarhus, Nordisk Panorama 2006 Liv
Audience Award for Best Short 2008 Sydney Film Festival 2008 Frederikke
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Malmö, BUFF 2012-03-13 Frit fald
Torun, Camerimage 2011-11-26 Frit fald
Oulu Int. Children's Film Festival 2011-11-21 Frit fald
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 Frit fald
Valladolid International Film Festival 2011-10-22 Frit fald
Ghent Flanders Int. Film Festival 2011-10-11 Frit fald
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2011-09-15 Frit fald
Seoul International Youth Film Festival 2011-07-07 Frit fald
Kristiansand International Children's Film Festival 2011-05-03 Frit fald
Berlinale 2011-02-10 Frit fald
Göteborg International Film Festival 2011-01-28 Frit fald
Lithuania Scanorama Film Forum 2010-11-11 Velsignelsen
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Liv
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Velsignelsen
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2009-11-05 Velsignelsen
Mumbai Film Festival 2009-10-29 Velsignelsen
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Velsignelsen
München International Film Festival 2009-06-26 Velsignelsen
Shanghai International Film Festival 2009-06-13 Velsignelsen
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2009-03-25 Velsignelsen
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2009-03-05 Velsignelsen
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Velsignelsen
Rotterdam, International Film Festival 2009-01-21 Velsignelsen
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2008-11-29 Frederikke
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Frederikke
Sydney Film Festival 2008-06-04 Frederikke
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Frederikke
Malmö, BUFF 2008-03-11 Frederikke
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Liv
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2007-04-02 Liv
Malmö, BUFF 2007-03-13 Liv
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Liv
Palm Springs International Film Festival 2007-01-04 Liv
Bergen International Film festival 2006-10-20 Liv
Ghent Flanders Int. Film Festival 2006-10-11 Liv
Aarhus, Nordisk Panorama 2006-09-22 Liv
Odense Internationale Film Festival 2006-08-15 Liv
Karlovy Vary International Film Festival 2006-06-30 Liv
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.