enda

Helge Robbert

(1919 – )

Filmfotograf, instruktør og producent. Født 15/8 1919.

Begyndte i filmbrancen i 1941 som fotografassistent for Alice O'Fredericks og Lau Lauritzen Jr. på de daværende ASA studier. 1947-1952 instruktør ved Forsvarets Filmtjeneste. 1952-1954 reklamechef hos ASA filmudlejning. 1955-1967 instruktør ved Laterna Film og Teknisk Film Co. og derefter freelance.

Startede i 1973 sit eget filmselskab, Prisme Film, som producerede kortfilm, undervisningsfilm samt erhvervsfilm. Gik på pension i 1994 efter mere end et halvt århundrede i branchen.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Historien bag kameraet 2006 Medvirkende Tv-dokumentar
Alle disse øjeblikke 1993 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Vanens magt 1992 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Jeg ville først finde sandheden 1987 Produktion DK/Dokumentarfilm
Frihedens klokke - en film om N.F.S. Grundtvig 1983 Producer DK/Dokumentarfilm
Flygtning i Danmark 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
S-tog vort tog 1968 Foto DK/Dokumentarfilm
Timelærer Nansen 1967 Foto DK/Kort fiktion
Køkkenet i centrum 1967 Foto DK/Dokumentarfilm
Vagt ved havet 1965 Produktion DK/Dokumentarfilm
Kongebryllup i Athen 1964 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
To 1964 Produktion DK/Spillefilm
Med kongeparret i Thailand 1962 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hest på sommerferie 1962 Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Radioaktivt nedfald 1961 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Fisk fra Danmark 1961 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
De fem år [skoleudg.] 1960 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Luftangreb 1959 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Træk vejret - en film om lungerne 1958 Foto DK/Dokumentarfilm
Danmarks konge 1957 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
De fem år 1955 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Jorden rundt på 80 minutter 1955 Klip, Tilrettelægger DK/Dokumentarfilm
Han blev flyver 1950 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kongen er død - Kongen leve 1947 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Familien Swedenhielm 1947 Fotografassistent DK/Spillefilm
Naar Katten er ude 1947 Fotografassistent DK/Spillefilm
Jeg elsker en anden 1946 Fotografassistent DK/Spillefilm
De røde Enge 1945 Fotografassistent DK/Spillefilm
De kloge og vi gale 1945 Fotografassistent DK/Spillefilm
Det brændende Spørgsmaal 1943 Protokolfører ved vinduet DK/Spillefilm
Det ender med Bryllup 1943 Fotografassistent DK/Spillefilm
Hans Onsdags-Veninde 1943 Fotografassistent DK/Spillefilm
Jeg mødte en Morder 1943 Fotografassistent DK/Spillefilm
Afsporet 1942 Fotografassistent DK/Spillefilm
Frøken Kirkemus 1941 Fotografassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.