enda

Henny Lauritzen

(1871 – 1938)

Skuespillerinde. Født 5/4 1871 (H. Poulsen), død 7/12 1938 - 67 år gammel. Gift med skuespiller Carl Lauritzen (1879-1940). Mor til skuespiller Torkil Lauritzen (1901-1979).

Debuterede hos Nordisk Film i 1911 og var ligesom sin mand ansat ved selskabet indtil 1920. Det blev til knapt 50 film, hvor hun i kraft af sit distingverede ydre og sin elegante fremtræden ofte spillede grevinder og baronesser. Hun indspillede derudover en enkelt film hos Olaf Fønss' Dansk Astra Film i 1919.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Republikaneren 1923 Dronning Elena DK/Spillefilm
Pigen fra Sydhavsøen 1922 Grevinde Betty, Eriks søster DK/Spillefilm
Vor fælles Ven 1921 Wilfers hustru DK/Spillefilm
En Skuespillers Kærlighed 1920 Gehejmrådinde von Windheim DK/Spillefilm
Prinsens Kærlighed 1920 Fyrstinde Adelheid DK/Spillefilm
Dømmer ikke 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
En Kunstners Gennembrud 1919 Guvernørens frue DK/Spillefilm
Mod Lyset 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvorledes jeg kom til Filmen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
De mystiske Fodspor 1918 Grevinde Bleking DK/Spillefilm
Krig og Kærlighed 1918 Grevinden DK/Spillefilm
Zigeunerprinsessen 1918 Enkegrevinden, grev Tullins mor DK/Spillefilm
En Kunstners Kærlighed 1918 Julie Duphot, Valmys søster DK/Spillefilm
Prinsessens Tilbeder 1918 Erkehertuginde Sonja Barromeus DK/Spillefilm
Tidens barn 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvor Sorgerne glemmes 1917 Grevinde Schach DK/Spillefilm
Expeditricen fra Østergade 1917 Friherreinden DK/Spillefilm
Herregaards-Mysteriet 1917 Fru Eva Lau, husbestyrerinde hos Bruhn DK/Spillefilm
Barnehjertets Heltemod 1916 Elise, direktørens frue DK/Spillefilm
Barnet fra Opfostringshuset 1916 Fru Garde, godsejerens tante DK/Spillefilm
Selskabsdamen 1916 Enkebaronesse Morrow DK/Spillefilm
Prinsessens Hjerte 1916 Baronesse Gertner, hofdame DK/Spillefilm
Ene i Verden 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Manden uden Fremtid 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Familien Pille som Spejdere 1915 Fru Pille, apotekerfrue DK/Kort fiktion
Kærlighed og Mobilisering 1915 Enkefrue Siversen DK/Kort fiktion
En slem Dreng 1915 Fru Brumberg DK/Kort fiktion
Kærlighedens Firkløver 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Drankersken 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Læreaar 1914 Lady Thorn, Sir Wakelys datter DK/Spillefilm
Millionærdrengen 1914 Frk. Clementine, Philips tante DK/Spillefilm
Den nye Huslærer 1914 Grevinden DK/Kort fiktion
Af Elskovs Naade 1914 Anys mor DK/Spillefilm
Grev Dahlborgs Hemmelighed 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den mystiske Fremmede 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Guldkalven 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Moderen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Prinsesse Elena 1913 Prinsessens hofdame DK/Spillefilm
Hans vanskeligste Rolle 1913 Grevinde Bernburg, komtesses mor DK/Kort fiktion
En Hofintrige 1913 Grevinde Lentelsbach DK/Spillefilm
Skæbnens Veje 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Atlantis 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
For aabent Tæppe 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Naar Hjertet staar i Brand 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
De Tre Kammerater 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes Ære 1911 Kammerherreinden DK/Spillefilm
Livets Løgn 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Ekspeditricen 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Bytte Roller Jane Wilson, oldfrue DK/Kort fiktion
Lad være at blinke Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.