enda

Holger Pedersen

(1888 – 1930)

Skuespiller. Født 19/5 1888, død 6/11 1930 - 42 år gammel. Kendt som "Gissemand".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den Sørgmuntre Barber 1927 Barber Kummersen DK/Spillefilm
Klovnen 1926 Medvirkende DK/Spillefilm
Københavns Sherlock Holmes 1925 Tobias, professor i botanik DK/Spillefilm
Solskinsdalen 1925 Medvirkende DK/Spillefilm
En Kæreste for meget 1924 Baron Preben DK/Spillefilm
Den sidste Dans 1923 Alexander DK/Spillefilm
Gissemand paa Kærlighedsstien 1917 Gissemand DK/Kort fiktion
Den forelskede Gullaschbaron 1917 Jakob Sparre, journalist DK/Spillefilm
Gissemand maa ikke gifte sig 1915 Gissemand DK/Kort fiktion
Gissemands Kærlighedshistorie 1915 Hr. Petersen DK/Kort fiktion
Den skønne Ubekendte 1915 Tønne DK/Kort fiktion
Mælkedrengen paa sjov 1914 Mælkedrengen DK/Kort fiktion
Skorstensfejeren kommer i Morgen 1914 Skorstensfejeren DK/Kort fiktion
Svindlere 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det svage Punkt 1914 Hr. Bang DK/Kort fiktion
Min Ven Levy 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Svømmeren 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Bøffen og Bananen 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gissemand søger en Kone 1913 Gissemand DK/Kort fiktion
Edith 1912 Forelsket teaterdirektør DK/Spillefilm
Gøglerens Elskov 1912 Steen, Martens' ven DK/Spillefilm
Lumpacivagabundus 1912 Naal, skræddersvend DK/Spillefilm
Kun en Tigger 1912 Tjeneren DK/Spillefilm
Gaardmandsdatteren 1912 Mads, i tjeneste på gården DK/Kort fiktion
Hotelmysterierne 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Carl Alstrup ved Skomagerlæsten 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Manicuredamen med det store Hjærte 1911 Carl Vedel, Adelheids bejler DK/Spillefilm
De to Hjem paa Nørrebro 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lersøens Konge 1911 Nr. 412, Jens Olsen DK/Spillefilm
Den afbrudte Bryllupsnat 1911 Menig 113 DK/Kort fiktion
Københavnerliv 1911 Krølle Petersen DK/Spillefilm
Samvittighedens Stemme 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
København ved Nat 1910 Niels Øje, stamgæst i "Blodkoppen" DK/Kort fiktion
Vidundercigaren 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Arvingen til Kragsholm 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Meyer og Frue paa Lystrejse Medvirkende DK/Kort fiktion
Naar Katten er ude Medvirkende DK/Kort fiktion
Hittebarnet Medvirkende DK/Kort fiktion
Den skæbnesvangre Opfindelse Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.