enda

Hugo Herrestrup

(1933 - 2009)

Skuespiller. Født 29/1 1933, død 22/9 2009.

Uddannet på Odense Teaters elevskole 1956-58.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Han kan minde om en glad uartig dreng, når hans uskyldsblik veksler mellem det poliske og det enfoldige.

Den firskårne, lidt digre Herrestrup har haft mange bittesmå filmroller uden at have været i nærheden af en hovedrolle. En sådan havde han dog, da han - i inspireret samspil med Axel Strøbye - var hvad der virkede som den ultimative Studenstrup i Edvin Tiemroths livskraftige tv-bearbejdelse af Holbergs "Den ellevte Juni" (1962).

Han er en af de birolleskuespillere, hvis pudsige udstråling konstant giver løfter om mere - en karakterkomisk udfoldelse ud over den skitse, mange af hans småroller er dømt til at blive. Men uden den rette instruktion kan han til tider virke folkekomedietung og unuanceret, når han spiller sine naive og ofte lettere bøvede danskere. Og bortset fra Tiemroth er den rette instruktør eller rette (større) filmrolle aldrig kommet. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Værelse 17 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighed uden stop 1989 Passager med papirer DK/Spillefilm
Det parallelle lig 1982 Kriminalassistent DK/Spillefilm
Mads og Mikkel 1981 Orla Olsen U/Spillefilm
Krigsdøtre 1981 Medvirkende Tv-serie
Audiens 1980 Medvirkende Tv-film
Ret beset 1978 Jens Kaufmann/Scavenius Tv-serie
Strandvaskeren 1978 Albius Tv-serie
Du er ikke alene 1978 Conradsen DK/Spillefilm
Nyt legetøj 1977 Medvirkende DK/Spillefilm
Helte dør aldrig 1976 Medvirkende Tv-film
En by i provinsen 1976 Madsen Tv-serie
Blind makker 1976 Chauffør DK/Spillefilm
Henry 1973 Medvirkende Tv-serie
På'en igen Amalie 1973 Taxachauffør DK/Spillefilm
Laila Løvehjerte 1972 Posten Tv-film
Næsehornet 1972 Cafévært Tv-film
Solens børn 1972 Medvirkende Tv-film
Det moderne menneskes muligheder for sjælelige oplevelser i en teknisk tid 1971 Mand Tv-film
Tykke Olsen 1971 Madsen Tv-film
Efteraber 1970 Chaufføren Tv-film
Et godt liv 1970 Mand på beværtning Tv-film
Smuglerne 1970 Medvirkende Tv-serie
Hurra for de blå husarer 1970 Vært på anden kro DK/Spillefilm
Resternes politik 1969 Medvirkende Tv-film
Glassplinten 1969 Medvirkende Tv-film
De røde heste 1968 Anton, gårdskarl DK/Spillefilm
Jule-stue 1967 Medvirkende Tv-film
Min søsters børn 1966 Politibejent DK/Spillefilm
Philip Hotz bliver rigtig vred 1965 Medvirkende Tv-film
Sytten 1965 Knud DK/Spillefilm
Morder uden betaling 1965 Medvirkende Tv-film
Een pige og 39 sømænd 1965 Olsen, matros DK/Spillefilm
Flådens friske fyre 1965 Balle DK/Spillefilm
En ven i bolignøden 1965 Medvirkende DK/Spillefilm
Frøken Nitouche 1963 Medvirkende DK/Spillefilm
Den stundesløse 1963 Medvirkende Tv-film
Bussen 1963 Harry DK/Spillefilm
Livet er jo dejligt 1962 Medvirkende Tv-film
Kollektionen 1962 Medvirkende Tv-film
Den ellevte juni 1962 Medvirkende Tv-film
Weekend 1962 Mand i skydetelt DK/Spillefilm
Rikki og mændene 1962 Købmand DK/Spillefilm
Det tossede paradis 1962 Frederik DK/Spillefilm
Der brænder en ild 1962 Postbud DK/Spillefilm
Helligtrekongersaften 1961 Medvirkende Tv-film
Min kone fra Paris 1961 Bartender i Paris DK/Spillefilm
Dr. Belhommes pensionat 1961 1. soldat Tv-film
Komtessen 1961 Kadet'en DK/Spillefilm
Far til fire med fuld musik 1961 Taxachauffør DK/Spillefilm
Jetpiloter 1961 17 DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1961 Gønge DK/Spillefilm
Fransk uden tårer 1960 Medvirkende Tv-film
Den sidste vinter 1960 Klaus, landmand DK/Spillefilm
Sømand i knibe 1960 Mugge DK/Spillefilm
Det skete på Møllegaarden 1960 Maries kæreste DK/Spillefilm
Vintersolhverv 1959 Carr Tv-film
Styrmand Karlsen 1958 Medvirkende DK/Spillefilm
Erasmus Montanus 1956 Medvirkende Tv-film
Taxa K 1640 efterlyses 1956 Besøgende på sygehuset DK/Spillefilm
Fløjtespilleren 1953 Tilskuer i cirkus DK/Spillefilm
Far til fire 1953 Medvirkende DK/Spillefilm
Snehvide og de syv dværge 1937 Jæger Hugo (1982-vers.) U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.