enda

Ib Koch-Olsen

(1914 – 1993)

Forfatter, kulturhistoriker, direktør, forstander. Født 19/4 1914, død 28/9 1993 - 79 år gammel.

1938: cand.mag. i historie og dansk. 1938-43: lærer ved Roskilde Højskole. 1942-43: sekretær i Arbejdernes Oplysningsforbund. 1943-46: programsekretær ved Statsradiofonien. 1946-57: direktør for Dansk Kulturfilm og produktionsleder for Ministeriernes Filmudvalg. 1957-62: forstander for Roskilde Højskole - derefter free-lance.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
J. Th. Arnfred 1976 Medvirkende, Kommentarer DK/Dokumentarfilm
Bronzealderen 1958 Speaker, Produktion DK/Dokumentarfilm
Erik Scavenius 1958 Medvirkende, Manus DK/Dokumentarfilm
Stenalderen 1958 Speaker, Produktion DK/Dokumentarfilm
Jernalderen 1958 Produktion, Speaker DK/Dokumentarfilm
Grundlovsforslaget 1953 Manus DK/Dokumentarfilm
Thorvaldsen 1949 Dansk speak DK/Dokumentarfilm
Landsbykirken 1947 da. version, Kommentarer DK/Dokumentarfilm
Stemning i April 1947 Manus DK/Dokumentarfilm
Folketingsvalg 1945 1945 Idé DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.