enda

Ilselil Larsen

(1934 – )

Skuespiller. Født 1/7 1934.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Med et vindende smil og en selvsikker manér er hun en særdeles professionel udgave af datidens opvakte, lettere mekaniske filmbarn - enten lutter smilehuller og øjen-glimtende charme eller rørende fortabt.


Lille af vækst kan hun illudere som børn under sin alder, hvilket sker i "Familien Gelinde" (1944), den første danske familiefilm, hvor hun gang på gang optræder som scenestjæler.


Hun har sine eneste hovedroller i "Det gælder os alle" (1949) og "Dorte" (1951). I den første er hun koncentrationslejrbarnet optaget i en dansk familie, som hun får chancen for at belære om sand næstekærlighed. Og også i "Dorte" (1951) tager hun som outsider en hel familie i skole - denne gang er den fortabt i Hellerupsk ørkesløshed. I begge film spiller hun sammen med en Ib Schønberg, der ikke går rigtig op i samspillet.


Som voksen ses hun til sin fordel som Johannes Meyers engleligt tålmodige datter i "Vejrhanen" (1952), men fik ellers sløje roller, f. eks. som Søs' veninde i den første "Far til fire" (1953).

Opgav skuespillerkarrieren efter giftermål med en svensk-fransk direktør og derefter bosat i Sverige og Frankrig. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Priser: Bedste udenlandske skuespillerinde på filmfestivalen i Vichy i 1951 for hovedrollen i "Det gælder os alle".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Lyssky transport gennem Danmark 1958 Ida Møller, kontordame DK/Spillefilm
Den skårede krukke 1958 Medvirkende Tv-film
Mig og min familie 1957 Lissy, Taxa-Oles datter DK/Spillefilm
Skovridergaarden 1957 Lisbeth DK/Spillefilm
Cirkus Fandango 1954 Tove U/Spillefilm
Peter Pan 1953 Wendy U/Spillefilm
Far til fire 1953 Grethe, Søs' veninde DK/Spillefilm
Vejrhanen 1952 Eva, Theodors meget unge datter DK/Spillefilm
Alice i eventyrland 1951 Alice U/Spillefilm
Dorte 1951 Dorte DK/Spillefilm
Mikkel 1950 Speaker DK/Dokumentarfilm
Det gælder os alle 1949 Leni Rosner DK/Spillefilm
Kärleken segrar 1949 Leni Rosner U/Spillefilm
Affæren Birte 1945 Anne DK/Spillefilm
En ny Dag gryer 1945 Medvirkende DK/Spillefilm
Mit liv er Musik 1944 Lone, Eriks datter DK/Spillefilm
Familien Gelinde 1944 Sutte, Gelindes datter DK/Spillefilm
Vi kunde ha' det saa rart ! 1942 Dorthe DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.