enda

Inga Schultz

(1907 – 1990)

Skuespiller. Født 4/2 1907, død 27/4 1990 - 83 år gammel. Gift med skuespiller Peter Poulsen (f. 1905).

Uddannet på Dansk Skolescenes elevskole. Engageret til Det kgl. Teater i 1930, hvor hun var i 51 år. Overvejende mindre roller.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun hører til den tiltalende gruppe skuespillere, der vækker interesse ved at undlade at 'sælge sig selv'.


Instruktøren Svend Methling lærte hende op og gav hende både den første teater- og filmchance. I Methlings vidunderlige Herman Bang-film "Sommerglæder" (1940) lyser hun både sødmefuldt og pikant op som datidens blonde borger-frøken i historiens elegante kvartet af velopdragne unge sværmere: Henrik Bentzon, Martin Hansen og Inger Stender er de andre.


Datidens bedste unge instruktør, Johan Jacobsen, blev interesseret nok til at give hende en hovedrolle som kunstnerhustru i komedien "Tag det som en mand" (1941), hvor hun - stadig tiltrækkende - prøver at ramme en rapkæftet, moderne stil, som ligger hende fjernere. Det sker i muntert samspil med Sigfred Johansen. Hun er sød, men mere intetsigende i den grove Osvald Helmuth-farce "Ebberød Bank" (1943), og i "En kvinde er overflødig" (1957) er rollen blevet minimal. Det er alt - og mindre end det burde have været. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mascarade 1972 Magdelone Tv-film
I stykker 1966 Jans mor Tv-film
Pernilles korte frøkenstand 1964 Medvirkende Tv-film
Paladsrevolutionen 1963 Medvirkende Tv-film
Judith 1962 Medvirkende Tv-film
Paladsrevolution 1959 Medvirkende Tv-film
Gaslys 1957 Medvirkende Tv-film
En kvinde er overflødig 1957 Fru Nielsen, Klaus' mor DK/Spillefilm
Der er nemlig forskel 1954 Medvirkende Tv-film
I Fælledparken 1952 Medvirkende Tv-film
Tag det som en Mand - ! 1941 Trille Woller, Jens' kone DK/Spillefilm
Sommerglæder 1940 Johnny, Fryants Datter DK/Spillefilm
Den store Dag 1930 Fabriksarbejder Vivi, Carolines datter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.