enda

Jarl Forsman

(1952 – )

Skuespiller. Født 6/4 1952.

Uddannet på Statens Teaterskole 1979. Medstifter af teatret Skifteholdet.

Han er sjældent fremme i rampelyset i sine småroller som chauffør, portør, skraldemand, bodega-gæst eller lignende. Men hans runde figur og meget danske åsyn borger for solid type-ægthed, og de få gange han har fået spotlightet rettet mod sig, har han vist sin særlige kunnen.
Han er f. eks. både pudsig og ganske rørende som værtshusstamgæst i Chr. Braad Thomsens Den blå munk (1998), betaget af Therese Glahns bartenderske. Og han gør god fyldest som fast baggrundsinventar i tv-serien Strisser på Samsø (1997-98), hjemhørende på den lokale bodega. En jovial og meget jævn dansker, der dog godt kan være skarp i den velturnerede replik.
Han fik en sjælden hovedrolle som den krølhårede Fæhår i Hans Kragh-Jacobsens tv-serie Fæhår og Harzen (1995), og han gør sig igen bemærket på tv i mini-serien Renters rente (1996), hvor han danner et ikke helt almindeligt bøsse-par med Jesper Christensen. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Rytteriet II 2013 Laurids Tv-serie
Historietimen 2. sæson 2011 Medvirkende Tv-serie
Tempelriddernes skat 2006 Bondemand DK/Spillefilm
Krøniken 2004 Landsretssagfører Tv-serie
Den blå munk 1998 Rasmus DK/Spillefilm
Olsen-bandens sidste stik 1998 Portør DK/Spillefilm
Majoren 1998 Lastbilchauffør #1 Tv-film
Alle tiders julemand 1997 Wolf Tv-serie
Pippi Langstrømpe 1997 Dunder-Karlsson U/Spillefilm
Sunes familie 1997 Skraldemand DK/Spillefilm
Renters rente 1996 Medvirkende Tv-serie
Skyernes skygge rammer mig 1996 Tjener DK/Kort fiktion
Bryggeren 1996 Præsten Tv-serie
En loppe kan også gø 1996 Mand på kirkegård DK/Spillefilm
Krummernes jul 1996 Postmester Tv-serie
Kun en pige 1995 Maler Sørensen DK/Spillefilm
Fæhår & Harzen 1995 Fæhår Tv-serie
Hallo, det er jul 1995 Medvirkende Tv-serie
Tango for tre 1994 Medvirkende Tv-serie
Den gode lykke 1993 Medvirkende Tv-film
Tre ludere og en lommetyv 1993 Medvirkende Tv-serie
Roser og persille 1993 Bryllupsgæst DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1992 Ving, gønge Tv-serie
Kirsebærhaven 89 1990 Bevan Tv-serie
Lad isbjørnene danse 1990 Taxachauffør DK/Spillefilm
Ugeavisen 1990 Munkebo Tv-serie
17 op 1989 Medvirkende DK/Spillefilm
Nana 1988 Jespers far Tv-serie
Anthonsen 1984 Medvirkende Tv-serie
Suzanne og Leonard 1984 Lastbilchauffør DK/Spillefilm
Kurt og Valde 1983 Landbetjent DK/Spillefilm
Der er et yndigt land 1983 Medvirkende DK/Spillefilm
Rocking Silver 1983 Connies far DK/Spillefilm
Cirkus Casablanca 1981 Strejkeleder DK/Spillefilm
Er det løgn, hva' jeg si'r? 1978 Medvirkende Tv-film
Matador 1978 Mand på "Jernbanehotellet" Tv-serie
En by i provinsen 1976 Kurt, chauffør Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.