enda

Jenny Roelsgaard

(1878 – 1936)

Skuespillerinde. Født 16/11 1878, død 19/3 1936 - 57 år gammel.

Debuterede på film hos Fotorama i Århus i 1910, hvor størstedelen af hendes filmkarriere udfoldede sig. Derudover indspillede hun omkring 10 film hos Nordisk Film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Elskovs Tornevej 1915 Jenny, tjenestepige, Hans' kæreste DK/Kort fiktion
Menneskeskæbner 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Syndens Barn! 1914 Anna, forpagterens datter DK/Spillefilm
I Dødens Brudeslør 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Elskovs Magt 1913 Lily, skuespillerinde DK/Spillefilm
Fæstningsspioner 1913 Medlem af spionbanden DK/Spillefilm
Blodets Baand 1912 Moderen DK/Spillefilm
Brilliantstjernen 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
To Søstre 1912 Alma Kroyer, skuespillerinde DK/Kort fiktion
Dødsspring til hest fra cirkuskuplen 1912 Danserinden Miss Evelyn DK/Spillefilm
Manegens Stjerne 1912 Eva Harding DK/Spillefilm
Den sorte Kansler 1912 Comtesse Feodora, prinsessens hofdame DK/Spillefilm
Direktørens Datter 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det farlige Spil 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dødens Brud 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Menneskejægere 1912 "Nattens Dronning" DK/Spillefilm
Dommeren 1911 Jaqueline Theuriet DK/Spillefilm
Ambrosius 1910 Bodil DK/Kort fiktion
Ansigtstyven 1910 Ingeborg, konsulens frue DK/Spillefilm
Ansigtstyven II 1910 Konsulens hustru DK/Spillefilm
Elverhøj 1910 Agnete DK/Kort fiktion
Kapergasten 1910 En ung jomfru DK/Kort fiktion
Greven af Luxemburg 1910 Juliette Wermont DK/Kort fiktion
Valdemar Sejr 1910 Rigmor DK/Kort fiktion
Mormonbyens Blomst Kristine, smedens datter DK/Spillefilm
Koleraen Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.