enda

Jesper Jensen

(1931 – 2009)

Forfatter, manuskript- og revyforfatter. Født 6/6 1931, død 15/11 2009 - 78 år gammel.

Jesper Jensen var især i sin ungdom kendt for sine venstreorienterede værker samt som venstrefløjsaktivist og har ofte bidraget til den politiske debat med sine digte og sange, såsom visen "Øjet", som Trille sang i fjernsynet i 1970, hvilket førte til, at Justitsministeriet anlagde sag for blasfemi.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hvem kommer ellers? 1995 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Lærerværelset 1994 'Lærer' Tv-serie
Klitgården 1985 Instruktion Tv-serie
Ludo 1985 Manus Tv-serie
To af en slags 1982 Instruktion, Manus Tv-film
Opfinderkontoret 1982 Manus Tv-serie
Uden støtte fra befolkningen kunne vi ingenting udrette 1980 Manus Tv-film
Ejendomsretten 1975 Manus Tv-film
Ta' det som en mand, frue 1975 Mand på diskotek DK/Spillefilm
Bonden - om en kollektiv familie på landet 1974 Musik DK/Dokumentarfilm
Svendborg-tillidsmænd 1973 Sang DK/Dokumentarfilm
Hvor er magten blevet af? 1969 Speaker, Kommentarer DK/Dokumentarfilm
Hva' skal vi lave 1966 Manus Tv-film
Weekend 1962 Knud DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.