enda

Jesper Troelstrup

(1962 – )

Manuskriptforfatter og instruktør. Læste oprindeligt filmvidenskab på Københavns Universitet, men kom til DR's B&U-afd. i 1995, hvor han fungerede som TV-tilrettelægger og instruktør af en lang række TV-dokumentarudsendelser til unge. I 1999 skiftede han fra dokumentargenren til at skrive og instruere TV-fiktion i B&U-regi. siden 2002 har Jesper Troelstrup arbejdet som freelance-instruktør af egne filmproduktioner.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Kampen 2013 Instruktion, Producer DK/Kort fiktion
Omveje 2012 Instruktion, Producer DK/Kort fiktion
Nemesis 2010 Instruktion, Manus, Producer DK/Kort fiktion
Afslag på et kys 2009 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Hvor kragerne vender 2008 Instruktion, Manus, Produktionskoordinator DK/Kort fiktion
På flugt 2008 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Paranoia 2007 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
14, fuld og for meget 2004 Instruktion, Manus, Stills DK/Dokumentarfilm
Elsker, elsker ikke 2003 Manus DK/Kort fiktion
Mit første kys 2003 Manus DK/Kort fiktion
Ras og Kathy 2002 Instruktion, Producer Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.