enda

Jessie Rindom

(1903 - 1981)

Skuespillerinde. Født 4/10 1903, død 8/1 1981 - 75 år gammel. Datter af skuespillerinde Ellen Diedrich, der giftede sig med skuespiller og forfatter Svend Rindom i 1911. Gift med skuespiller Gunnar Lauring (1905-1968), hvorfor hun en overgang kaldte sig Jessie Lauring.

Debuterede på Horsens Teater i Otto Jacobsens turné i 1925. Derefter var hun hovedsageligt engageret ved de københavnske scener.

Medvirkede i en enkelt stumfilm, Fy & Bi-filmen "Takt, Tone og Tosser" i 1925. Herefter skulle der gå mange år, før hun igen optrådte foran et kamera, men fra 1942 og helt til kort før sin død medvirkede hun i en lang række film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Jul og grønne skove 1980 Medvirkende Tv-serie
Sparekassen 1980 Medvirkende Tv-film
Hedda Gabler 1980 Medvirkende Tv-film
Uden støtte fra befolkningen kunne vi ingenting udrette 1980 Medvirkende Tv-film
Næste stop - Paradis 1980 Ellen DK/Spillefilm
Undskyld vi er her 1980 Gammel dame DK/Spillefilm
Attentat 1980 Fru Hermansen DK/Spillefilm
En bryllupsnat 1979 Medvirkende Tv-film
Ludvigsbakke 1978 Bertelsens mor Tv-serie
Matador 1978 Fru Munk Tv-serie
En by i provinsen 1976 Frk. Berg Tv-serie
Julefrokosten 1976 Damen med hunden DK/Spillefilm
Sådan er de alle 1968 Fru Stefansky, sanglærer DK/Spillefilm
En nat i august 1967 Medvirkende DK/Kort fiktion
Historien om Barbara 1967 Gwendolyn DK/Spillefilm
Onkel Joakims hemmelighed 1967 Grevinde von Flagen DK/Spillefilm
Ih, du forbarmende! 1966 Emma Hansen, rengøringskone DK/Spillefilm
Professoren vil synde 1965 Medvirkende Tv-film
Pigen og millionæren 1965 Frk. Nielsen DK/Spillefilm
Nøgen 1964 Fru Onoria Tv-film
Sagen mod Dr. Fancy 1964 Medvirkende Tv-film
Ægget 1964 Berhoullet Tv-film
Sikke'n familie 1963 Mrs. Winther DK/Spillefilm
April 1963 Erna Bergen DK/Spillefilm
Da kongen var knægt 1963 Kokkepigen U/Spillefilm
Eventyrrejsen 1960 Enkefru Henningsen DK/Spillefilm
Aprilsnarrene 1958 Medvirkende Tv-film
Verdens rigeste pige 1958 Tante Clara DK/Spillefilm
Ingen tid til kærtegn 1957 Husbestyrerinde DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Fru Fredheim, pensionatsværtinde DK/Spillefilm
Kispus 1956 Societydame DK/Spillefilm
Hvad vil De ha'? 1956 Dame på gaden DK/Spillefilm
Scapins gavtyvestreger 1955 Medvirkende Tv-film
Jan går til filmen 1954 Skuespillerinde DK/Spillefilm
Solstik 1953 Oldfruen DK/Spillefilm
Hr. Petit 1948 Fleures guvernante DK/Spillefilm
Damen med de lyse Handsker 1942 Madame Viola DK/Spillefilm
Takt, Tone og Tosser 1925 Rita DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.