enda

Jørgen Bitsch

(1922 – 2005)

Forfatter, foredragsholder, filmproducent, globetrotter og eventyrer. Optog fra slutningen af 1940'erne og frem til 1960'erne en række informative rejsefilm til fjerne, eksotiske egne, der især blev vist til skoler og foreninger igennem det hedengangne Statens Filmcentral.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
The Flame and the Fire 1965 Foto U/Dokumentarfilm
Jivaro 1958 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sort Ekstase 1955 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Safari 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Skærsliberen 1953 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.