enda

Jørgen Lund

(1873 – 1941)

Skuespiller. Født 16/7 1873, død 9/5 1941 - 67 år gammel.

Debuterede på Nørrebros Teater i 1893, hvor han var engageret til 1900. Derefter kom han til Sønderbros Teater og omkring 1908 til Frederiksberg Teater.

Debuterede formentlig hos Nordisk Film i 1908, men ellers hos Biorama i 1909. Havde ansættelse ved forskellige filmselskaber, fortrinsvist som skuespiller, men lavede også dekorationer til nogle af Bioramas tidlige film, ligesom han er angivet som instruktør på en film fra Filmfabrikken Skandinavien (tidl. Biorama). Blev i 1920'erne nærmest fast inventar i Fy & Bi-filmene.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fuld af Fiduser 1956 Medvirkende Antologi
Week-End 1935 Fisker DK/Spillefilm
Med fuld Musik 1933 Maleren DK/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1932 Skipper DK/Spillefilm
Krudt med Knald 1931 Opfinderen DK/Spillefilm
I Kantonnement 1931 Sognefogeden DK/Spillefilm
Hr. Tell og Søn 1930 Medvirkende DK/Spillefilm
Hallo! Afrika forude! 1929 Kokken DK/Spillefilm
Kraft og Skønhed 1928 Jørgen havemand DK/Spillefilm
Vester-Vov-Vov 1927 Willing, krovært DK/Spillefilm
Dødsbokseren 1926 Kaptajn DK/Spillefilm
Lykkehjulet 1926 Medvirkende DK/Spillefilm
Grønkøbings glade Gavtyve 1925 Medvirkende DK/Spillefilm
Ole Opfinders Offer 1924 Sognefogeden DK/Spillefilm
Kan Kærlighed kureres? 1923 Elses far DK/Spillefilm
Vore Venners Vinter 1923 Medvirkende DK/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1922 Kaptajn på 'Antje' DK/Spillefilm
Skaf mig en Kæreste 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Harems-Mystik 1921 Overeunukken DK/Spillefilm
Ungkarleliv 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Tyvepak 1921 Medvirkende U/Spillefilm
Film, Flirt og Forlovelse 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
De Nygifte 1920 Partikulier Mumms DK/Kort fiktion
Straalemesteren 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Da Svigermoder kom 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den forelskede Gullaschbaron 1917 Petersen, tigger DK/Spillefilm
Fejl Etage 1916 Professor Jensen DK/Kort fiktion
Digterens Drøm 1916 Ritmesteren DK/Kort fiktion
Hævnens Nat 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvem er hun? 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Ægtemænd i Knibe 1915 Professor Verner DK/Kort fiktion
Indianer-Bruden 1915 Snedkermester Kuntze DK/Spillefilm
Den trætte Frederik 1915 Dyrlæge Knold DK/Spillefilm
Gaardmandsdatteren 1912 Hans Jensen, gårdejer DK/Kort fiktion
Lumpacivagabundus 1912 Klods, snedkermester DK/Spillefilm
Kærlighed ved Hoffet 1912 Instruktion DK/Spillefilm
Pigernes Jenser 1912 Nr. 49, slagter Hansen DK/Kort fiktion
Brudekjolen 1912 Etatsråden DK/Kort fiktion
Forstærkningsmanden 1912 Den tyske generalmajor DK/Spillefilm
Naboerne 1912 Peter Saft, slagter DK/Spillefilm
Et pokkers Pigebarn 1912 Lærer i fransk DK/Spillefilm
Den svundne Lykke 1912 Baron de Valvert DK/Spillefilm
Storstadens Hyæne 1912 Bordenave DK/Spillefilm
Hovmod staar for Fald 1911 Frandsen, værkformand DK/Kort fiktion
Københavnerliv 1911 Oluf Petersen, Produktionsdesign DK/Spillefilm
Det store Fald 1911 Bankdirektøren DK/Spillefilm
Lersøens Konge 1911 Politiassistenten DK/Spillefilm
Elverhøj 1910 Instruktion, Kong Christian d. 4. DK/Spillefilm
Fra det mørke København 1910 Kneipevært DK/Spillefilm
Faldgruben 1909 Produktionsdesign, Coupeau DK/Kort fiktion
Apachepigens Hævn 1909 Produktionsdesign, Knejpevært DK/Kort fiktion
Gøngehøvdingen 1909 Svend Poulsen, "Gøngehøvdingen", Produktionsdesign DK/Kort fiktion
Capriciosa 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Othello 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.