enda

Jørgen Myller

(1910 – 1995)

Tegnefilmspioner, animator. Født 1910, død 1995. Lærte tegnefilmsfaget i Berlin og England i 1920'erne. Tilbage i Danmark instruerede han den første danske tegnefilm med lyd, reklamefilmen "Dansen gaar" fra 1932.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fest i skoven 1953 Animation DK/Reklamefilm
Se 1948 Tegninger, Modelbygger DK/Dokumentarfilm
Carmen 1936 Animation U/Kort fiktion
Alt, who goes theer? 1936 Animation U/Kort fiktion
Gunner Sam 1935 Animation U/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.