enda
Person

Kai Normann Andersen

(1900 – 1967)

Komponist. Født 11/4 1900, død 24/6 1967 - 67 år gammel. Gift 1. gang 30/12 1920 med skuespiller Lilly Bergliot Skands (skilt 1936). Fra 1932 samlevende med skuespiller Ellen Gottschalch.

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Kai Normann Andersen skulle blive en af dansk films mest produktive og elskede komponister. Han blev uddannet i en bank og arbejdede i Handelsbanken 1916-19. Ved siden af bankjobbet studerede han musikteori og klaver og forlod banken for at blive teaterkapelmester i provinsen. I første omgang var det bl.a. landets revyer, der fik glæde af hans gode melodier. Han skrev bl.a. ’Du gamle måne’ i 1924 til Scala-revyen, og i 1926 blev han tilknyttet revytruppen Co-Optimisterne, som Ludvig Brandstrup stod i spidsen for. Han begyndte også som operettekomponist i 1928 med ’Den grønne Vogn’ og det skulle senere komme dansk film til gode.

Han var således allerede et ’navn’, da han debuterede som filmkomponist i ''Hotel Paradis'' (1931) – en af de tidligste talefilm. Herefter var han tilknyttet især Nordisk Film, men skrev også for Palladium og flere andre selskaber. Det var i 1930’erne og 1940’erne han havde sin storhedstid, ikke kun med regulær underlægningsmusik, men især med de indlagte sange, der var typisk for perioden. Fx ''Odds 777'' (1932) med sangen ’Glemmer du ’, ''Mille, Marie og mig'' (1937) med sangen ’Jeg har elsket dig, så længe jeg kan mindes’ og ''Alle gaar rundt og forelsker sig'' (1941) med sangen af samme navn. Sangenes tekster var ofte skrevet af Børge og Arvid Müller eller Mogens Dam og blev sunget af tidens stjerner Marguerite Viby og Liva Weel.

Kai Normann Andersen var fast komponist for instruktøren Emanuel Gregers og de lavede 20 film sammen. Også Johan Jacobsen og George Schnéevoigt yndede at bruge Normann Andersen til deres film. Et af højdepunkterne i Normann Andersens karriere var nok musicalen ''Mød mig på Cassiopeia'' (1951) med evergreens som ’Gå ud og gå en tur’, ’ Mellem himmel og jord’ (’Musens sang’) og ’Den allersidste dans’. Sideløbende med filmarbejdet fortsatte Normann Andersen med at skrive revyviser, musik til teaterstykker og musicals. Mange af hans sange er blevet klassikere og er indspillet i et hav af versioner. Han efterlod sig over 900 melodier, som stadig spilles.
Filmografi Musik
Titel År Funktion Kategori
Ogginoggen 1997 Musik DK/Kort fiktion
Tænk selv - en film om Poul Henningsen 1984 Musik DK/Dokumentarfilm
Landmandsliv 1965 Musik DK/Spillefilm
Den kære familie 1962 Musik DK/Spillefilm
Eventyrrejsen 1960 Musik DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Musik DK/Spillefilm
Hvad vil De ha''? 1956 Musik DK/Spillefilm
Vi som går stjernevejen 1956 Musik DK/Spillefilm
På tro og love 1955 Musik DK/Spillefilm
Skatteøens hemmelighed 1953 Musik DK/Kort fiktion
Mød mig på Cassiopeia 1951 Musik DK/Spillefilm
Som sendt fra himlen 1951 Musik DK/Spillefilm
Alt dette og Island med 1951 Musik DK/Spillefilm
Min kone er uskyldig 1950 Musik DK/Spillefilm
Lejlighed til leje 1949 Musik DK/Spillefilm
Calle og Palle 1948 Musik DK/Spillefilm
Penge som Græs 1948 Musik DK/Spillefilm
Stjerneskud 1947 Musik DK/Spillefilm
Billet Mrk. 1946 Musik DK/Spillefilm
Man elsker kun een Gang 1945 Musik DK/Spillefilm
Biskoppen 1944 Musik DK/Spillefilm
Det bødes der for 1944 Musik DK/Spillefilm
Alt for Karrièren 1943 Musik DK/Spillefilm
Naar man kun er ung 1943 Musik DK/Spillefilm
Alle Mand paa Dæk 1942 Musik DK/Spillefilm
Forellen 1942 Musik DK/Spillefilm
Naar Bønder elsker 1942 Musik DK/Spillefilm
Alle gaar rundt og forelsker sig 1941 Musik DK/Spillefilm
Thummelumsen 1941 Musik DK/Spillefilm
Wienerbarnet 1941 Musik DK/Spillefilm
En Søndag paa Amager 1941 Musik DK/Spillefilm
En Pige med pep 1940 Musik DK/Spillefilm
Sørensen og Rasmussen 1940 Musik DK/Spillefilm
Komtessen paa Steenholt 1939 Musik DK/Spillefilm
Roser hver aften 1939 Musik U/Spillefilm
Bolettes Brudefærd 1938 Musik DK/Spillefilm
Under Byens Tage 1938 Musik DK/Spillefilm
Milly, Maria och jag 1938 Musik U/Spillefilm
Mille, Marie og mig 1937 Musik DK/Spillefilm
Vikingerne, deres Forfædre og Efterkommere 1937 Musik DK/Dokumentarfilm
Til Danmark over de store Broer 1937 Musik DK/Dokumentarfilm
Cocktail 1937 Komponist DK/Spillefilm
Millionærdrengen 1936 Musik DK/Spillefilm
Min Kone er Husar 1935 Musik DK/Spillefilm
Äventyr i pyjamas 1935 Musik U/Spillefilm
Skaf en Sensation 1934 Musik DK/Spillefilm
7-9-13 1934 Musik DK/Spillefilm
Copenhagen, Gay and Vivacious 1934 Musik DK/Reklamefilm
Fem raske Piger 1933 Musik DK/Spillefilm
Nyhavn 17 1933 Musik DK/Spillefilm
Saa til søs 1933 Musik DK/Spillefilm
De blå Drenge 1933 Musik DK/Spillefilm
Odds 777 1932 Musik DK/Spillefilm
Kirke og Orgel 1932 Musik DK/Spillefilm
Skal vi vædde en Million? 1932 Musik DK/Spillefilm
Hotel Paradis 1931 Musik DK/Spillefilm
Hotel Paradis 1931 Musik DK/Spillefilm
Det forvandlede landbrug Musik DK/Dokumentarfilm
Musik År Film Funktion
Alene med en yndig pige 2003 De grønne slagtere Komponist
Lille du 2003 Til højre ved den gule hund Komponist
Glemmer du 2003 Til højre ved den gule hund Komponist
Lille du 2003 Til højre ved den gule hund Tekstforfatter
Musens sang 2001 Olsen banden junior Komponist
Gaa med i Lunden 1991 Den store badedag Komponist
Glemmer du 1991 Den store badedag Komponist
Gaa med i Lunden 1968 Det var en lørdag aften Komponist
Landmandsliv [Score] 1965 Landmandsliv Komponist
Gå med! Gå med! 1965 Landmandsliv Komponist
En landmand har det godt 1965 Landmandsliv Komponist
Så skal der danses 1965 Landmandsliv Komponist
Undskyld hr., må jeg byde Dem et kirsebær 1965 Landmandsliv Komponist
Velkommen, velkommen, velkommen 1965 Landmandsliv Komponist
Du kan ta'' hva'' du vil, ikke mig 1965 Landmandsliv Komponist
Kom og føl mit hjerte banke 1965 Landmandsliv Komponist
Selv om jeg elsker dig 1965 Landmandsliv Komponist
Tør jeg tro det er sandt 1965 Landmandsliv Komponist
Hjertet har stemt sig til fest 1965 Landmandsliv Komponist
En til dig, en til mig 1965 Landmandsliv Komponist
Hvorfor er jeg glad 1965 Landmandsliv Komponist
Hvis du gør det med charme 1965 Landmandsliv Komponist
Den kære familie [Score] 1962 Den kære familie Komponist
1-2-3 1962 Den kære familie Komponist
Goddag til det ny 1962 Den kære familie Komponist
Idiotpolka 1962 Den kære familie Komponist
Mer'', mer'', mer'', Julie gi'' os mer 1962 Den kære familie Komponist
Jag har för lett för att bli kär 1962 Den kære familie Komponist
Eventyrrejsen [Score] 1960 Eventyrrejsen Komponist
Eventyrrejsen 1960 Eventyrrejsen Komponist
I gondolernes by 1960 Eventyrrejsen Komponist
Glade og fri 1960 Eventyrrejsen Komponist
Bella Bella 1960 Eventyrrejsen Komponist
Kloge mand [Score} 1956 Den kloge mand Komponist
Hvert sekund er blandet med godt og ondt 1956 Den kloge mand Komponist
Vi som går stjernevejen [Score] 1956 Vi som går stjernevejen Komponist
Søde ord og sagte musik 1956 Vi som går stjernevejen Komponist
Tosset med mænd 1956 Vi som går stjernevejen Komponist
Jeg er Amanda 1956 Vi som går stjernevejen Komponist
Du gamle måne 1956 Vi som går stjernevejen Komponist
EN lille melodi 1956 Vi som går stjernevejen Komponist
Hvad vil De ha''? [Score] 1956 Hvad vil De ha''? Komponist
På tro og love [Score] 1955 På tro og love Komponist
Lille du 1955 På tro og love Komponist
Kyssenes vals 1955 På tro og love Komponist
Alt dette og Island med [Score] 1951 Alt dette og Island med Komponist
Som sendt fra himlen [Score] 1951 Som sendt fra himlen Komponist
Mød mig på Cassiopeia [Score] 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Det bli''r lunt i nat 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Alene med en yndig pige 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Gå ud og gå en tur 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Løft din hat og sving din stok 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Mellem himmel og jord 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Den allersidste dans 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Da Ti-Tina gik til bal 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Flyv med ud i det himmelblå 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Tjenernes menuet 1951 Mød mig på Cassiopeia Komponist
Min kone er uskyldig [Score] 1950 Min kone er uskyldig Komponist
Lejlighed til leje [Score] 1949 Lejlighed til leje Komponist
Jeg har forelsket mig 1949 Lejlighed til leje Komponist
Naar de lune piger kommer listende 1949 Lejlighed til leje Komponist
Stemningsmelodien 1949 Lejlighed til leje Komponist
Calle og Palle [Score] 1948 Calle og Palle Komponist
Naar du ler, er det Lykken som ler 1948 Calle og Palle Komponist
Penge som Græs [Score] 1948 Penge som Græs Komponist
Stjerneskud [Score] 1947 Stjerneskud Komponist
Købt og betalt 1947 Stjerneskud Komponist
Mona Lisa 1947 Stjerneskud Komponist
Billet Mrk. [Score] 1946 Billet Mrk. Komponist
Man elsker kun een Gang [Score] 1945 Man elsker kun een Gang Komponist
Man elsker kun een Gang i Livet 1945 Man elsker kun een Gang Komponist
Skønnest af alt 1945 Man elsker kun een Gang Komponist
Paa gensyn 1945 Man elsker kun een Gang Komponist
Ah, sikke en Nat i Nat 1945 Man elsker kun een Gang Komponist
Først blinker du goddag 1945 Man elsker kun een Gang Komponist
Det bødes der for [Score] 1944 Det bødes der for Komponist
Alt for Karrièren [Score] 1943 Alt for Karrièren Komponist
Naar man kun er ung [Score] 1943 Naar man kun er ung Komponist
Naar man kun er ung 1943 Naar man kun er ung Komponist
Biskoppen [Score] 1943 Biskoppen Komponist
Alle Mand paa Dæk [Score] 1942 Alle Mand paa Dæk Komponist
Jeg har en Ven, en rigtig Sejler 1942 Alle Mand paa Dæk Komponist
Jeg har en Ven, en rigtig sejler 1942 Alle Mand paa Dæk Komponist
Forellen [Score] 1942 Forellen Komponist
Naar Bønder elsker [Score] 1942 Naar Bønder elsker Komponist
Høstvisen 1942 Naar Bønder elsker Komponist
Jeg har en Ven, en rigtig Sejler 1942 Alle Mand paa Dæk Komponist
Alle gaar rundt og forelsker sig [Score] 1941 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Alle gaar rundt og forelsker sig 1941 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Toner fra Himlen 1941 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Man skal altid være bange for en Mand 1941 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Ninon - Ninette 1941 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Hele Verden drejer rundt 1941 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Thummelumsen [Score] 1941 Thummelumsen Komponist
Wienerbarnet [Score] 1941 Wienerbarnet Komponist
Hvorfor, hvorfor, hvorfor! 1941 Wienerbarnet Komponist
Er København den samme (som den var engang) 1941 Wienerbarnet Komponist
Du, min Madonna 1941 Wienerbarnet Komponist
Søndag paa Amager [Score] 1941 En Søndag paa Amager Komponist
Det er det der gør det hele så pikant 1941 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Sørensen og Rasmussen [Score] 1940 Sørensen og Rasmussen Komponist
Jens og Sofie 1940 Sørensen og Rasmussen Komponist
En skikkelig Vise om hvorledes Louise blev Grevinde 1940 Sørensen og Rasmussen Komponist
En Pige med pep [Score] 1940 En Pige med pep Komponist
Vores Vej 1940 En Pige med pep Komponist
Først et lille Blink 1940 En Pige med pep Komponist
Hold øje med Mette 1940 Alle gaar rundt og forelsker sig Komponist
Komtessen paa Stenholt [Score] 1939 Komtessen paa Steenholt Komponist
Vipti, vupti, optimist 1939 Komtessen paa Steenholt Komponist
Hele Verden nynner 1939 Komtessen paa Steenholt Komponist
Jeg har elsket dig saa længe jeg kan mindes 1938 Bolettes Brudefærd Komponist
Der var engang (Bolettes sang) 1938 Bolettes Brudefærd Komponist
Bolettes Brudefærd [Score] 1938 Bolettes Brudefærd Komponist
Hvad skal vi med Penge, vi har nok i Kærlighed 1938 Bolettes Brudefærd Komponist
Under Byens Tage [Score] 1938 Under Byens Tage Komponist
Parlez moi d''amour men kys mig først 1938 Under Byens Tage Komponist
Jeg kommer naar du kalder 1938 Under Byens Tage Komponist
Du kaldte mig din egen 1938 Under Byens Tage Komponist
Mon Christian 1937 Cocktail Komponist
Drømmeland 1937 Cocktail Komponist
Jeg har elsket dig saa længe jeg kan mindes 1937 Mille, Marie og mig Komponist
Hot Hot 1937 Mille, Marie og mig Komponist
Det er min stille Bøn 1937 Mille, Marie og mig Komponist
Jeg har elsket dig saa længe jeg kan mindes 1937 Mille, Marie og mig Komponist
Hot hot 1937 Mille, Marie og mig Komponist
Mille, Marie og mig [Score] 1937 Mille, Marie og mig Komponist
Millionærdrengen [Score] 1936 Millionærdrengen Komponist
Min kone er Husar [Score] 1935 Min Kone er Husar Komponist
Der skal sjov til 1935 Min Kone er Husar Komponist
Naar Lærken synger 1935 Min Kone er Husar Komponist
Magdalene 1935 Min Kone er Husar Komponist
Jeg er Krykhusar 1935 Min Kone er Husar Komponist
Lille lyse Veninde 1934 7-9-13 Komponist
What about me 1934 7-9-13 Komponist
Kys mig når du vil 1934 7-9-13 Komponist
På''n igen 1934 Skaf en Sensation Komponist
Altid et Smil i Øjet 1934 Skaf en Sensation Komponist
Kom til mig [når du forelsker dig] 1934 Skaf en Sensation Komponist
Alt for Kone, for Børn og for Hjem 1934 Skaf en Sensation Komponist
Aah hvor jeg, ih hvor jeg, uh hvor jeg vil 1933 De blå Drenge Komponist
To, du og jeg 1933 De blå Drenge Komponist
Kammerat, vær en Mand 1933 De blå Drenge Komponist
Kammerat, vær en Mand 1933 De blå Drenge Komponist
Bølgen blaa 1933 Saa til søs Komponist
Bare fordi jeg har dig 1933 Saa til søs Komponist
Som et Sus 1933 Saa til søs Komponist
Spørg mine Stjerner 1933 Saa til søs Komponist
Vente 1933 Nyhavn 17 Komponist
Hele Verden sidder to og to i Reden 1933 Nyhavn 17 Komponist
Godmorgen, godmorgen 1933 Nyhavn 17 Komponist
Ungdomsminder 1933 Nyhavn 17 Komponist
Gaa med i Lunden 1933 Nyhavn 17 Komponist
Fem raske Piger [Score] 1933 Fem raske Piger Komponist
Kom alene vil vi gå 1933 Fem raske Piger Komponist
Altid om dagen, også lidt om natten 1933 Fem raske Piger Komponist
Saa til søs [Score] 1933 Saa til søs Komponist
Der er dejligt i Provinsen 1933 De blå Drenge Komponist
Farvel 1933 De blå Drenge Komponist
Gaa med i Lunden 1932 Odds 777 Komponist
Glemmer du 1932 Nyhavn 17 Komponist
Titte til hinanden 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
10 små Niggerpi''r 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
At elske er at leve 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
Titte til hinanden 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
Titte til hinanden 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
Titte til hinanden 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
Ubekendt titel 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
Skal vi vædde en Million [Score] 1932 Skal vi vædde en Million? Komponist
Glemmer du 1932 Odds 777 Komponist
Fy fy Frederikke 1932 Odds 777 Komponist
Hvorfor, hvorfor, hvorfor saa alene 1932 Odds 777 Komponist
Drømmer man om dén 1932 Odds 777 Komponist
Odds 777 [Score] 1932 Odds 777 Komponist
Hotel Paradis [Score] 1931 Hotel Paradis Komponist
Sig mig hvorfor 1931 Hotel Paradis Komponist