enda

Karina Skands

(1966 – )

Skuespiller. Født 2/8 1966.

Uddannet på Statens Teaterskole 1990-94.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hendes fine start er ikke blevet fulgt op. Hovedrollepræstationen i Morten Arnfreds "Himmel og helvede" (1988) efter Kirsten Thorups roman blev både Bodil- og Robertpræmieret, men har siden kun givet en intetsigende mini-rolle i Henning Carlsens "I Wonder Who's Kissing You Now" (1998), hvor hun når at vise erotisk udstråling som 'brunetten' i en party-sekvens.


Som Maria i "Himmel og helvede" rummer hun til fulde den ufærdige skyhed og hæmmede undren, der dominerer den overbeskyttede violinspillende Vesterbropiges første møde med kærligheden. Der er sjælfuldhed i det dybtliggende grågrønne blik og en ukonventionel og - viser det - ganske robust uskyld i alle hendes reaktionsmønstre.


Det siger mere om dansk films mangel på udfordrende kvinderoller (især mærkbar i 1990'ernes første halvdel) end om Karina Skands' talent, at hun efter 'gennembruddet' kun kom ind i billedet i enkelte novelle- og tv-serier, og her er ingen af hendes i reglen små roller særlig bemærkelsesværdige. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fluerne på væggen 2005 Louise DK/Spillefilm
Arven 2003 Benedikte DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Rikke Tv-serie
Den gang jeg slog tiden ihjel 2001 Henrik-Henriks mor DK/Kort fiktion
I Wonder Who's Kissing You Now? 1998 Brunette DK/Spillefilm
Fusion 1997 Medvirkende Tv-film
Fart dræber 1996 Medvirkende DK/Kort fiktion
Stormfulde hjerter 1994 Medvirkende Tv-film
På pletten 1991 Medvirkende Tv-serie
Himmel og helvede 1988 Maria DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.