enda

Kassandra Wellendorf

(1965 – )

Instruktør og mediekunstner. Født 1965 i København. Uddannet i Film- og Medievidenskab og Visuel Kultur. Arbejder i mange forskellige genrer og medier - dokumentar, fiktion, animation, videokunst, new media, fotografi og lydkunst. Har instrueret film og videoer siden slutningen af 80'erne og har deltaget i en lang række internationale filmfestivaler. Desuden har hun udstillet videoinstallationer på museer i ind- og udland, som f.eks. Kunstmuseum Magdeburg (DE), Museet for Samtidskunst, Nationalmuseet og Skive Kunstmuseum. Kassandra Wellendorf har gennem årene modtaget en lang række priser og legater.

Ved siden af sit kunstneriske virke underviser hun i Visuel Kultur på Københavns Universitet.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Storvask 2010 Instruktion Tv-serie
Winter 2008 Manuskonsulent DK/Eksperimentalfilm
Birds and Bells 2006 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Outside 2005 Instruktion, Manus, Foto DK/Eksperimentalfilm
Invisible 2004 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Storvask 2003 Instruktion, Producent DK/Kort fiktion
Close 2002 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Himmelstorm 2000 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Adam 2000 Klip DK/Kort fiktion
Bag spejlet 1998 Klip DK/Kort fiktion
Landskaber 1997 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Impromptu 1997 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Babelstårn 1995 Instruktion, Manus, Producer DK/Eksperimentalfilm
Praha 1994 Instruktion, Manus, Foto DK/Eksperimentalfilm
Mind the Gap 1993 Instruktion, Manus, Foto DK/Eksperimentalfilm
Wash and go 1993 Instruktion, Manus, Foto DK/Eksperimentalfilm
1993 Instruktion, Medvirkende, Manus, Foto DK/Kort fiktion
Polina, Leningrad 1989 1990 Instruktion
Pauline i Berlin 1989 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Adrian 1989 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Storbyportrætter Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Speciel Mention 2006 Odense Internationale Film Festival 2006 Outside
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Giffoni Film Festival 2011-07-12 Storvask
Lithuania Scanorama Film Forum 2006-11-11 Invisible
Aarhus, Nordisk Panorama 2006-09-22 Outside
Odense Internationale Film Festival 2006-08-15 Invisible
Wellington - New Zealand Film Festival 2005-07-15 Invisible
Sydney Film Festival 2005-06-10 Invisible
Göteborg International Film Festival 2005-01-28 Invisible
CPH:DOX 2004-11-05 Invisible
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Invisible
Edinburgh International Film Festival 2004-08-18 Invisible
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.