enda

Keld Helmer-Petersen

(1920 – 2013)

Fotograf og eksperimentalinstruktør. Født 20/8 1920, død 6/3 2013. Især berømt for sine abstrakte farvefotografier i 40'erne og 50'erne, bl.a. i pionerværket "122 Farvefotografier" (1948), der gav ham bred international anerkendelse. Han udforskede også mediets grænseområder i flere korte eksperimentalfilm.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Kategori
Fotografi 2006 Stills, Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Falling Water 1971 Instruktion, Foto DK/Eksperimentalfilm
Rødt og hvidt 1968 Instruktion, Klip, Ide DK/Eksperimentalfilm
Chicago Light-Motion Study 1950 Instruktion, Foto DK/Eksperimentalfilm
Copenhagen Boogie 1949 Instruktion, Foto DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.