enda

Kenneth Sorento

Instruktør, fotograf. Uddannet fra Film-, TV- & Videomedarbejderuddannelsen på Københavns Tekniske Skole i 1999. Efteruddannet på fotoskolen Fatamorgana i 2008 og løbende på Den Danske Filmskole. Optaget i Dansk Filmfotograf Forbund (DFF).

Sorento har stået bag en række dokumentarfilm som instruktør og filmfotograf, blandt andet 'På cykel til Kina' (2001), 'Yego' (2003) og 'Vinterbader' (2004).

Sorentos store interesse for Arktis har blandt andet ført til produktionerne 'Klimatruslen i havet' (2007), 'Turf War in No Man’s Land' (2009), 'Erobringstogt til Nordpolen' (2013), 'Sådan måler man klimaforandringerne' (2018) og 'Climates Frozen in Time' (2019).

'Kampen om Grønland' (2020) åbnede CPH:DOX 2020 og var udtaget til hovedkonkurrencen.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Kampen om Grønland 2020 Instruktion, Fotograf, B-klipper DK/Dokumentarfilm
Flugten til Sverige 2013 Fotograf, Belysningsmester DK/Dokumentarfilm
Kampen om indvandringen 2012 Foto Tv-dokumentar
Theresienstadt - danske børn i nazistisk fangenskab 2009 Foto, Lys DK/Dokumentarfilm
Jorden er giftig 2006 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Sonja lærer at cykle 2005 Foto, Stills, Lyd DK/Dokumentarfilm
Vinterbader 2004 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Yego 2003 Instruktion, Manus, Foto, Lyd DK/Dokumentarfilm
I sundhedens tjeneste 1-3 2002 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Reykjavik Film Festival 2020-09-24 Kampen om Grønland
Bergen International Film festival 2020-09-23 Kampen om Grønland
CPH:DOX 2020-03-18 Kampen om Grønland
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.