enda

Kim Leona

(1965 – )

Manuskriptforfatter. Født 31/10 1965 i USA. Kom til Danmark som syvårig sammen med sin mor.


Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1997.


Leona skrev manuskript til Per Flys prisvindende klassetrilogi "Bænken" (2000), "Arven" (2003) og "Drabet" (2005) samt Flys tv-serie "Forestillinger" (2007). Hun står også bag manuskriptet til Morten Gieses "Vanvittig forelsket" (2009).


Fra 2007 til 2010 var Leona projektredaktør på New Danish Screen, hvorefter hun tiltrådte som spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut indtil 2015. Hun blev i 2015 ansat som leder af Den Danske Filmskoles manuskriptuddannelse.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Unge Astrid 2019 Manuskriptkonsulent U/Spillefilm
NABOspionen 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Min avatar og mig 2010 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Vanvittig forelsket 2009 Manuskript DK/Spillefilm
Forestillinger 2007 Manus Tv-serie
Drabet 2005 Manus DK/Spillefilm
The Swenkas 2005 Tekst DK/Dokumentarfilm
Bagland 2003 Manus DK/Spillefilm
Arven 2003 Manus DK/Spillefilm
Bokseren 2003 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Dykkerdrengen 2002 Manus DK/Kort fiktion
Bænken 2000 Manus DK/Spillefilm
Kikser 2000 Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.