enda
Person

Kirsten Hansen-Møller

(1942 – )

Skuespiller og journalist. Født 9/7 1942, død 21/6 2023 - 81 år gammel. Gift med producent på Nordisk Film Bo Christensen (1937-2020). Uddannet som skuespiller fra Det Kongelige Teaters elevskole i 1965 og var i de efterfølgende 15 år tilknyttet teatret. Har medvirket i en række film, men vil nok blive husket for rollerne som Rikke i tv-serien ''Huset på Christianshavn'' og Fedes kone Marie i ''Matador'', begge instrueret af Erik Balling.

I 1985 valgte hun at skifte karriere og blev ansat og oplært på Danmarks Erhvervsradio og Radio Mercur. Siden blev hun journalist på TV 2 Øst i Vordingborg, hvor hun prøvede kræfter med live-tv, og sluttede sit arbejdsliv som researcher for TV 2-programmet ''Go'' morgen Danmark'', hvor hun var frem til 2000.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Mesterdetektiven Basil Mus 1986 Bar-servitrice U/Spillefilm
Midt om natten 1984 Sygeplejerske DK/Spillefilm
Med Lille Klas i kufferten 1983 Dansk stemme for (4) U/Spillefilm
Pelle Haleløs 1981 Stemme U/Spillefilm
Mads og Mikkel 1981 Mille U/Spillefilm
Næste stop - Paradis 1980 Johns kone DK/Spillefilm
Dina 1979 Medvirkende Tv-film
Sanct Hansaften-spil 1979 Medvirkende Tv-film
Fruentimmerskolen 1978 Medvirkende Tv-film
Matador 1978 Marie Hansen Tv-serie
Olsen-banden går i krig 1978 Kantinedame DK/Spillefilm
Olsen-banden deruda'' 1977 Passager DK/Spillefilm
Olsen-banden på sporet 1975 Politibetjentens kone DK/Spillefilm
Den stundesløse 1973 Anne Tv-film
Rejsekammeraten 1972 Stemme Tv-film
Mascarade 1972 Leonora Tv-film
Manden på Svanegården 1972 Sonja, servitrice DK/Spillefilm
Ballade på Christianshavn 1971 Rikke DK/Spillefilm
Frøken Rosita - Blomsternes sprog 1970 Gammeljomfru Tv-film
Huset på Christianshavn 1970 Rikke Tv-serie
Svejk i anden verdenskrig 1970 Kati Tv-film
Olsen-banden på spanden 1969 Medvirkende DK/Spillefilm
Det er ikke til at bære 1968 Medvirkende Tv-film
Det var en lørdag aften 1968 Sygeplejerske DK/Spillefilm
Mig og min lillebror og storsmuglerne 1968 Hanne, servitrice DK/Spillefilm
I stykker 1966 Klinikdamen Tv-film
Dumbo 1941 Elefant U/Spillefilm