enda

Kjeld Abell

(1901 – 1961)

Manuskriptforfatter og dramatiker. Født 25/08 1901, død 05/03 1961. Gift med Grethe Johansen Kock-Petersen.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Helligtrekongersaften 1981 Oversættelse Tv-film
Anna Sophie Hedvig 1975 Manus Tv-film
Melodien, der blev væk 1965 Manus Tv-film
Judith 1962 Manus Tv-film
Regnen holdt op 1942 Manus DK/Spillefilm
Ta' Briller paa 1942 Manus DK/Spillefilm
Tak fordi du kom, Nick - ! 1941 Manus DK/Spillefilm
Millionærdrengen 1936 Manus DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.