enda

Knud Kristensen

(1915 - 1987)

Tonemester. Født 6/10 1915, død 4/10 1987 - 71 år gammel. Ansat ved Palladium fra midten af 40'erne til midten af 60'erne, herefter leder af toneafdelingen hos Laterna Film. Har også arbejdet på en række udenlandske produktioner, både tyske, engelske og amerikanske.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Samson og Sally 1984 Lyd DK/Kort fiktion
Pelle Haleløs 1981 Lyd U/Spillefilm
Sigurd Fafnersbane 1981 Lyd DK/Kort fiktion
Besættelsestidens hverdag 1981 Lyd DK/Dokumentarfilm
Ku' jeg hjælpe Dem med noget? 1973 Lyd DK/Kort fiktion
Man må da selv kunne lave den børnehave 1973 Lyd DK/Dokumentarfilm
Gedehamsene 1972 Lyd DK/Dokumentarfilm
En fuglefjer 1972 Lyd DK/Dokumentarfilm
Fårekyllingerne 1972 Lyd DK/Dokumentarfilm
Et blad 1972 Lyd DK/Dokumentarfilm
Hermafroditter 1972 Lyd DK/Dokumentarfilm
100.000 stumper vikingeskibe 1971 Lyd DK/Dokumentarfilm
En mand 1971 Lyd DK/Kort fiktion
Ind imellem bliver vi gamle 1971 Lyd DK/Dokumentarfilm
Miss World 1971 Lyd DK/Dokumentarfilm
Niels Steensens liv og død 1971 Lyd DK/Dokumentarfilm
Frimærket 1971 Lyd DK/Dokumentarfilm
Kys til højre og venstre 1969 Lyd DK/Spillefilm
Mordskab 1969 Lyd DK/Spillefilm
Notater om Nato 1969 Lyd DK/Dokumentarfilm
Asta Nielsen 1968 Lyd DK/Dokumentarfilm
Dav du gamle 1968 Lyd DK/Kort fiktion
Et ganske almindeligt eventyr 1968 Lyd DK/Kort fiktion
Nær himlen, nær jorden 1968 Lyd DK/Dokumentarfilm
Trommen 1968 Lyd DK/Kort fiktion
Huse 1967 Lyd DK/Dokumentarfilm
Passer passer piger 1965 Lyd DK/Spillefilm
Selvmordsskolen 1964 Lyd DK/Spillefilm
Gertrud 1964 Lyd DK/Spillefilm
Vikingeskibene i Roskilde Fjord 1964 Lyd DK/Dokumentarfilm
April 1963 Lyd DK/Spillefilm
Det tossede paradis 1962 Lyd DK/Spillefilm
Oskar 1962 Lyd DK/Spillefilm
Eventyrrejsen 1960 Lyd DK/Spillefilm
Den blodrøde cirkel 1960 Tonemester U/Spillefilm
Frøen 1959 Lyd U/Spillefilm
Das haut einen Seemann doch nicht um 1958 Lyd U/Spillefilm
Manden, der ikke ku' sige nej 1958 Lyd U/Spillefilm
Soldaterkammerater 1958 Lyd DK/Spillefilm
Lutter løjer 1957 Lyd Antologi
Sønnen fra Amerika 1957 Lyd DK/Spillefilm
Kærlighed mod betaling 1957 Lyd U/Spillefilm
Tante Tut fra Paris 1956 Lyd DK/Spillefilm
Fuld af Fiduser 1956 Lyd Antologi
Tre finder en kro 1955 Lyd DK/Spillefilm
Gengæld 1955 Lyd DK/Spillefilm
Fy og Bi på Eventyr 1955 Lyd Antologi
Ild og jord 1955 Lyd DK/Spillefilm
Flugten til Danmark 1955 Lyd U/Spillefilm
Mod og mandshjerte 1955 Lyd DK/Spillefilm
En straffesag 1955 Lyd DK/Dokumentarfilm
Ordet 1955 Tonemester DK/Spillefilm
Et eventyr om tre 1954 Lyd DK/Spillefilm
Glade dage 1954 Lyd Antologi
Sukceskomponisten 1954 Lyd DK/Spillefilm
Hejrenæs 1953 Lyd DK/Spillefilm
Min søn Peter 1953 Lyd DK/Spillefilm
Det gælder livet 1953 Lyd DK/Spillefilm
Avismanden 1952 Lyd DK/Spillefilm
Her er vi igen 1952 Lyd Antologi
Kærlighedsdoktoren 1952 Lyd DK/Spillefilm
Ta' Pelle med 1952 Lyd DK/Spillefilm
Hold fingrene fra mor 1951 Lyd DK/Spillefilm
Vores fjerde Far 1951 Lyd DK/Spillefilm
Dorte 1951 Lyd DK/Spillefilm
Far bliver syg 1951 Lyd DK/Dokumentarfilm
I gabestokken 1950 Lyd DK/Spillefilm
Smedestræde 4 1950 Lyd DK/Spillefilm
Lyn-fotografen 1950 Lyd DK/Spillefilm
Kongefilmen Frederik IX 1949 Lyd DK/Dokumentarfilm
Tyske flygtninge i Danmark 1949 Lyd DK/Dokumentarfilm
Hvor er Far? 1948 Lyd DK/Spillefilm
My Name is Petersen 1947 Lyd DK/Spillefilm
Lykke paa Rejsen 1947 Lyd DK/Spillefilm
The Seventh Age 1947 Lyd DK/Dokumentarfilm
Danmark i Lænker 1945 Lyd DK/Dokumentarfilm
Vredens Dag 1943 Toneassistent DK/Spillefilm
Black, brown and beige: En film om tobak 0 Lyd DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.