enda

Knud Lumbye

(1875 – 1938)

Skuespiller, teaterdirektør. Født 2/9 1875, død 28/5 1938 - 62 år gammel.

Debuterede hos Nordisk Film i 1907 i rollen som en af de to jægere i "Løvejagten" (Viggo Larsen, 1908). 1911-12 var han hos Filmfabrikken Skandinavien, hvor han forsøgte sig som manusforfatter og instruktør, men blev så i 1912 direktør for Tivolis teatersal. I 1916-17 medvirkede han igen i en lille håndfuld film hos Dania Biofilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den filmende Baron 1917 Filmselskabets direktør DK/Spillefilm
Moderens Øjne 1917 Skibskaptajn Holm DK/Spillefilm
Kunstens Tornevej 1916 Charles Jefferson, direktør DK/Spillefilm
Hjertevirtuosen 1916 Fyrsten DK/Spillefilm
Tøffelhelten 1914 Bastian, skuespiller, Nanas bror DK/Spillefilm
Den røde Klub 1914 Manus DK/Spillefilm
Borgens Hemmelighed 1913 Manus DK/Kort fiktion
Storstadens Hyæne 1912 Instruktion, Manus, Fontan, skuespiller DK/Spillefilm
Det store Fald 1911 Manus DK/Spillefilm
Løvejagten 1908 Jæger DK/Kort fiktion
Motorcyklisten 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den Blinde 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Karneval 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Urmagerens Bryllup 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mac-Morton James Gouldsmith, mangemillionær DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.