enda

Knud Rassow

(1882 – 1952)

Skuespiller. Født 15/5 1882, død 3/3 1952 - 70 år gammel. Gift med skuespillerinde Ellen Rassow (1880-1951).

Teaterskuespiller. Var i en periode direktør for Dagmarteatret.

Filmdebuterede i 1911, muligvis hos Frans Lundberg i Malmø. Medvirkede i en række film hos Filmfabrikken Skandinavien i 1912 og 1913 og var omkring 1915-16 overvejende hos Nordisk Film. Han havde ligesom sin hustru en lille rolle i Benjamin Christensens "Häxan" og hans sidste film blev ligeledes i Olaf Fønss' "Den store Dag" fra 1930.

Knud Rassow var i en periode formand for Skuespillerforbundet og i sine sidste år ledede han Nørreport Bio.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den store Dag 1930 Husmand Anders Petersen, Peters søn DK/Spillefilm
Fra Mørke til Lys 1928 Lars Hansen, farveriarbejder DK/Kort fiktion
Jafet, der søger sig en Fader, I-IV 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Heksen 1922 Medvirkende U/Spillefilm
Slægternes Kamp 1918 Withold, Ejvins formynder DK/Spillefilm
Forbryderkongens Datter 1917 Sorte Jack DK/Spillefilm
Hendes Fortid 1916 Gaston Defour, Yvonnes kæreste DK/Spillefilm
Proletardrengen 1916 Higgins, forbryder DK/Spillefilm
Det stjaalne Navn 1916 Henry Milton, formand i et stenbrud DK/Spillefilm
Vaadeskudet 1916 Mark, skovløber DK/Spillefilm
Dødssejleren 1915 Arthur Weldon, styrmand DK/Spillefilm
Cigaretpigen 1915 Schmalensky, formand på fabrikken DK/Spillefilm
Paa Syndens Tærskel 1915 Student Steen, Hjarls ven DK/Spillefilm
Guld der hævner 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Naar Løvet falder 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Strejken paa den gamle Fabrik 1913 Bent, en ung arbejder DK/Kort fiktion
Skuespilleren 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Forskrevet sig til Satan 1913 Den onde ånd DK/Kort fiktion
Fæstningsplan Nr. 612 1912 Den fremmede DK/Spillefilm
Karnevalsnattens Gaade 1912 Bruno von Hoffsberg DK/Spillefilm
Den kvindelige Spion fra Balkan 1912 Generalens søn DK/Spillefilm
Dødsvarslet 1912 Laurent, berømt maler DK/Spillefilm
Livets Tragedie 1912 Rudolf Berg DK/Spillefilm
Pigen fra Landsbyen 1912 Hans, skytte DK/Spillefilm
Fodsporet 1912 Robert Kerr, kasserer DK/Spillefilm
Kærlighed og Venskab 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Storstadens Hyæne 1912 Philippe, Fru Hugons søn DK/Spillefilm
Frelserpigen 1911 Carl, ung matros DK/Kort fiktion
Den sorte Doktor 1911 James Wilson, ingeniør U/Spillefilm
Den Dødes Halsbaand 1910 Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.