enda

Kristian Håskjold

Instruktør, manuskriptforfatter, klipper. Født 3/4 1989. Uddannet filminstruktør fra den alternative filmskole Super16 i 2020.

Håskjold har instrueret en række prisvidende kortfilm, herunder 'Forever Now' (2017), der bl.a. modtog Best Jury Award på SXSW, og 'En værdig mand' (2018), der vandt hovedprisen på Leuven Short Film Festival. Hans serie 'Kemohjerne' (2019) var udtaget til Sundance.

Håskjold har desuden klippet en række film, herunder 'Ternet ninja' (2018) af Thorbjørn Christoffersen og Anders Matthesen.
Håskjolds TV-serie 'Kemo-hjerne' (2019) blev udtaget til Sundance Film Festival 2020.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Kemohjerne 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter Tv-serie
Hugo & Holger 2019 Klipper DK/Kort fiktion
En værdig mand 2018 Instruktion, Manusforfatter DK/Kort fiktion
Ternet Ninja 2018 Klipper, Trailer-klipper DK/Spillefilm
Forever Now 2017 Instruktion, Manuskript, Klipper DK/Kort fiktion
Velkommen til Paradis 2015 Instruktion, Manuskript, Klipper DK/Kort fiktion
Reception 2013 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
Emma 2012 Klipper DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.