enda
Person

Laila Hodell

(1944 – 2021)

Instruktør. Født 24. oktober 1944 i Sverige, død 10. januar 2021. Hun gik på Kunstakademiets afdeling for visuel kommunikation 1975-78 og 1972 til 1999 var hun freelance-tv- og radiomedarbejder i DR’s B&U-afdeling. Grundlagde produktionsselskabet Frejas Børn i 1979.

Instruktør af den første danske dukkefilm i spillefilmslængde, ''Balladen om Holger Danske'' (1997), som vandt prisen for Bedste Animation Fiktion på Montevideo Filmfestival. Hendes ''Biernes by'' (2004) vandt en Robert for bedste short dokumentar.

Filmografi Musik
Titel År Funktion Kategori
De små vilde (Oversigt) 2013 Instruktion, Manusforfatter, Fotografassistent Antologi
De små vilde: forår 2013 Instruktion, Manusforfatter, Fotografassistent DK/Dokumentarfilm
De små vilde: sommer 2013 Instruktion, Manusforfatter, Fotografassistent DK/Dokumentarfilm
De små vilde: efterår 2013 Instruktion, Manusforfatter, Fotografassistent DK/Dokumentarfilm
De små vilde: vinter 2013 Instruktion, Manusforfatter, Fotografassistent DK/Dokumentarfilm
Sådan er søskende - Lige midt imellem 2011 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Da spaniolerne kom til Danmark 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hønsenes have 2006 Instruktion, Manus, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Biernes by 2004 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
En go'' ko 1999 Manus, Produktion DK/Dokumentarfilm
Balladen med Bob 1997 Instruktion, Manus, Scenograf DK/Dokumentarfilm
Balladen om Holger Danske 1996 Instruktion, Manus, Produktionsdesign, Kostumier DK/Spillefilm
Broen 1993 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Magnus... springende mus 1990 Instruktion, Manus, Fotograf DK/Kort fiktion
Bamse i E-mol 1989 Instruktion, Klip, Lyd DK/Eksperimentalfilm
Indvandrerkvinder 2 - Høstbilleder 1988 Instruktion, Speaker, Manus, Klip, Lyd, Producent DK/Dokumentarfilm
En meget gammel herre med kæmpestore vinger 1986 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Gåsen 1986 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm