enda

Lars Høy

(1946 – )

Skuespiller. Født 12/11 1946. Gift 1º i 1970 med skuespiller Lisbeth Dahl (f. 1946) - ægteskabet opløst, 2º med skuespiller Merete Voldstedlund (f. 1946).

Uddannet på skuespillerskolen ved Odense Teater 1966-69. Derefter tilknyttet bla. Aalborg Teater, Folketeatret og Aarhus Teater.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Som teaterskuespiller er han blevet rost for at kombinere det vege med en underliggende følelsesmæssig intensitet. På film dominerer det vege og en smule karakterløse - andet har manuskript og instruktion sjældent lagt op til.
Han debuterer i "Pigen og drømmeslottet" (1974) som den dunkindede yngling, der forelsker sig i Lisbet Dahl. Senere samme år spiller parret sammen igen, denne gang som Nicolaj og Andrea Margrethe i en slap genindspilning af "Nøddebo Præstegård".

Mere bid er der i hans lille birolle som diskussionslysten restaurantgæst i kønsrollefilmen "Violer er blå" (1975), hvor han får lov at spy lidt veloplagt, antifeministisk galde. Og han er en af de snedige kupmagere i Ebbe Langbergs satiriske kriminalfilm "Kassen stemmer" (1976), hvor han gør nydelig fyldest.

Han yder også en god indsats som den unge ubeslutsomme hovedperson i Morten Henriksens debut for tv-teatret, "Saksofonen" (1981). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Alle for tre 2017 Advokat DK/Spillefilm
Smagen af livet 2012 Medvirkende DK/Kort fiktion
Aske i munden 2012 Kaj DK/Kort fiktion
Henning 2004 Henning DK/Kort fiktion
Anthonsen 1984 Medvirkende Tv-serie
Saxofonen 1980 Medvirkende Tv-film
Uden støtte fra befolkningen kunne vi ingenting udrette 1980 Medvirkende Tv-film
Matador 1978 Assistent i "Omegnsbanken" Tv-serie
Eventyr på fodrejsen 1977 Medvirkende Tv-film
Piger til søs 1977 Fritz DK/Spillefilm
Kassen stemmer 1976 Gregers Guldager DK/Spillefilm
Blind makker 1976 Kortspiller DK/Spillefilm
Dr. Lemmas problem 1975 Medvirkende Tv-film
Violer er blå 1975 Mand på restaurant DK/Spillefilm
Piger i trøjen 1975 Holger DK/Spillefilm
Nøddebo Præstegård 1974 Nikolaj DK/Spillefilm
Pigen og drømmeslottet 1974 Karsten Holgersen DK/Spillefilm
Lyseholderen 1972 Fortunio Tv-film
Morfar i parken 1971 Ung mand Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.