enda

Lilly Jacobsson

(1893 – 1979)

Svensk skuespillerinde. Født 8/6 1893 i Göteborg, død 11/11 1979 - 86 år gammel. Gift med direktør Corbett Edwards, Odense, i 1919.

Filmdebuterede hos Svenska Biografteatern i 1911 og medvirkede indtil udgangen af 1914 i en række film i Sverige. Fik engagement ved Nordisk Film i 1916 via en konkurrence, hvor man søgte en ny dansk filmprimadonna. Der skulle efter sigende have været 5-600 deltagere, og Lilly Jacobsson vandt. Hendes første rolle blev i publikumssuccesen "Maharadjahens Yndlingshustru (Robert Dinesen, 1917), hvor hun spillede overfor den norske stjerne Gunnar Tolnæs. Hun medvirkede i 9 film hos Nordisk og havde blandt andet fremtrædende roller i science fiction-eventyret "Himmelskibet" (Holger-Madsen, 1918) og "Mod Lyset" (Holger-Madsen, 1918), hvor hun spiller sammen med Asta Nielsen. Dette møde har formentlig ført til, at hun fik rollen som Ofelia i Asta Nielsens "Hamlet", produceret i Tyskland af Asta Nielsens eget selskab.

Lilly Jacobsson indstillede sin karriere, da hun giftede sig i 1919.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hamlet 1921 Ophelia, Polonius' datter U/Spillefilm
Maharadjahens Yndlingshustru II 1919 Gul, maharanien af Baghalpur DK/Spillefilm
Klavervirtuosen 1919 Hetty, Williams' datter DK/Spillefilm
Mod Lyset 1919 Inga, professorens datter DK/Spillefilm
Hendes Helt 1919 Inga, Holsts datter DK/Spillefilm
Testamentets Hemmelighed 1918 Nancy Keith DK/Spillefilm
Ugerevyen Danmark 4-5-6-8-9-10-11-12-13-14-19-23-24 1918 Medvirkende Dokumentariske optagelser
Himmelskibet 1918 Marya, Visdommens datter DK/Spillefilm
Folkets Ven 1918 Irene, premierministerens datter DK/Spillefilm
Maharadjahens Yndlingshustru I 1917 Elly von Langen DK/Spillefilm
Kvinden med de smukke Øjne 1917 Luzette, kvinden med de smukke øjne DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.