enda

Lily Jansen

(1889 – 1963)

Skuespillerinde. Født 28/11 1889, død 26/6 1963 - 73 år gammel. Gift med kontorchef Peder Jørgensen.

Debuterede på film hos Nordisk Film omkring 1908 og kom over en årrække til at virke for skiftende selskaber. De fleste roller spillede hun dog for Filmfabrikken Skandinavien.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hans Kones Mand 1922 Susse, spækhøkerens kone DK/Kort fiktion
Taksameterkuskens Døtre 1917 Lili, Ahrens' datter DK/Spillefilm
Den farlige Leg 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Elverhøj 1917 Agnete, Karens datter DK/Spillefilm
Marodør 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Karfunkeldronningen 1916 Silvine DK/Spillefilm
Mysteriet Blackville 1916 Mabel DK/Spillefilm
Jægermesterens Datter 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Den trætte Frederik 1915 Frk. Frederik DK/Spillefilm
Hjertet, der brast 1915 Ilka DK/Spillefilm
En Dæmon fra Skovene 1915 Margaret DK/Spillefilm
Overfaldet i Viadukten 1915 Astrid DK/Spillefilm
Enhver 1915 Den gode Engel DK/Spillefilm
Krigens Ofre 1914 Marinka, Frants' hustru DK/Spillefilm
Den moderne Messalina 1914 Susette DK/Spillefilm
Borgens Hemmelighed 1913 Mirella, zigeunerske DK/Kort fiktion
Frelst fra Forbrydelsens Vej 1913 Smukke Ingeborg, tyv i bande DK/Spillefilm
En frygtelig Fejltagelse 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den kvindelige Spion fra Balkan 1912 Varenka, en bonne DK/Spillefilm
Gud raader 1912 Fanchette, Annettes veninde DK/Spillefilm
Urmagerens Bryllup 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lille Hanne 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Karneval 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Manden med Klumpfoden Asta, Lemmings datter DK/Spillefilm
Præsidentens Fald Silviane, Lopez' datter DK/Spillefilm
Kains Slægt Guttrune DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.