enda

Lisa Jespersen

Instruktør, manuskriptforfatter. Født 1988. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 2017 med afgangsfilmen 'September'.

Jespersen spillefilmdebuterede som instruktør og manuskriptforfatter med det humoristiske drama 'Hvor kragerne vender' (2021). Filmen var udtaget til konkurrence ved Göteborg Filmfestival. I 2022 fik Jespersen overrakt Dreyer Prisen for filmen.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Hvor kragerne vender 2021 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Lykke-Per 2018 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
September 2017 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Verdenssøn 2012 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Noget i luften 2011 Rekvisitør DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Valladolid International Film Festival 2021-10-23 Hvor kragerne vender
Santa Barbara Int. Film Festival 2021-03-31 Hvor kragerne vender
Göteborg International Film Festival 2021-01-29 Hvor kragerne vender
Rotterdam, International Film Festival 2021-01-27 Hvor kragerne vender
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.