enda

Lise Henningsen

(1931 – )

Skuespillerinde. Født 5/9 1931.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Hun er som oftest letpåklædt garniture og ses første gang ukrediteret som korpige i farcen "Løgn og løvebrøl" (1961), hvor Kjeld Petersen distraheres af hendes bemærkelsesværdige brystmål. Det er da også den sorthårede piges flotte figur, de senere film mest interesserer sig for. Hun er prostitueret med glimt i øjet i perioden 1963-70. Og i "Far laver sovsen" (1967) ses hun bag disken i en slagterforretning og får Morten Grunwald til at glemme hvad det var, han skulle købe.
Efter en fejlplacering i "Dyrlægens plejebørn" (1968) som ugift landbokvinde er hun mere på hjemmebane i sin største rolle som den ene af Ole Søltofts tre 'sekretærer' i den frimodige sex-komedie "I Tvillingernes tegn" (1975), hvor hun smider alt tøjet og holder den humoristiske distance.

Hendes største senere rolle kommer i Hans Kristensens særprægede "Kærlighed uden stop" (1989). Hun har lagt sig noget ud og spiller - bizart, men ikke uden virkning - mor til Otto Brandenburg, der i virkeligheden kun er tre år yngre end hende. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Kærlighed uden stop 1989 Peter og Bents mor DK/Spillefilm
Mig og Charly 1978 Majbritts mor DK/Spillefilm
Firmaskovturen 1978 Servitrice DK/Spillefilm
Matador 1978 Anni Kagl Tv-serie
I løvens tegn 1976 Fræk receptionist DK/Spillefilm
Piger i trøjen 2 1976 Hermann Clausens sekretær DK/Spillefilm
I Tvillingernes tegn 1975 Misse, Masters sekretær DK/Spillefilm
Rundt på gulvet 1974 Borger #5 Tv-film
Mafiaen - det er osse mig 1974 Mafia-pige DK/Spillefilm
Ballade på Christianshavn 1971 Veninden DK/Spillefilm
Smuglerne 1970 Fru Pedersen Tv-serie
Rend mig i revolutionen 1970 Bartenderske DK/Spillefilm
Olsen-banden på spanden 1969 Letlevende dame DK/Spillefilm
Stine og drengene 1969 Medvirkende DK/Spillefilm
Der kom en soldat 1969 Pige i baren DK/Spillefilm
SS 1968 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dyrlægens plejebørn 1968 Fru Andersen DK/Spillefilm
Jeg elsker blåt 1968 Hjemmegående husmor DK/Spillefilm
Olsen-banden 1968 Pige hos Connie DK/Spillefilm
Jeg er sgu min egen! 1967 En ludder DK/Spillefilm
Far laver sovsen 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Der var engang 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Affæren Christine Keeler 1963 Medvirkende U/Spillefilm
Løgn og løvebrøl 1961 Medvirkende DK/Spillefilm
Jetpiloter 1961 En sygeplejerske DK/Spillefilm
Kærlighedens melodi 1959 Filmforeviser DK/Spillefilm
Kærlighed mod betaling 1957 Medvirkende U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.