enda

Marie Brink

(1888 – 1975)

Skuespillerinde. Født i 1888 (M. Borch Hee, født Nielsen), død 21/1 1975. Gift 1. gang med skuespiller og teaterdirektør Olaf Borch-Hee, 2. gang med komponist Edvard Brink.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Efter at have spillet en større birolle i Fy & Bi-filmen "Kongen af Pelikanien" (1928) talefilmsdebuterer hun med bravour 66 år gammel i "En sømand går i land" (1954), hvor hun meget præcist fremstiller en fattig og forsømmelig plejemors forslidte kynisme - et realistisk rammende portræt, der hverken vil hænge ud eller samle sympati. Hun er desuden glimrende som Ib Schønbergs sladrevorne husholderske i "Arvingen" (1954), og iøvrigt også sladretaske i "Der brænder en ild" (1962).

Filmkarrieren blev ikke det store, men et venskab med Bodil Ipsen var medvirkende til at sikre hende tv- og radioroller. Så sent som i 1973 var hun Nille i Kaspar Rostrups tv-version af "Erasmus Montanus". [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Natten i ventesalen 1974 Kone Tv-film
Erasmus Montanus 1973 Nille Tv-film
Samtale om natten i København 1970 Rufferske Tv-film
De fem i fedtefadet 1970 Aggie DK/Spillefilm
Der brænder en ild 1962 Lone, Bents kone DK/Spillefilm
Ballade på Bullerborg 1959 Madmoder på kroen DK/Spillefilm
En lillebitte engel 1958 Medvirkende Tv-film
Når mørket sænker sig 1958 Medvirkende Tv-film
Sønnen fra Amerika 1957 Karen, en kone DK/Spillefilm
Hvad vil De ha'? 1956 Mor til pigen, der danser med Harry Moto DK/Spillefilm
Far til fire på landet 1955 Fru Mikkelsen DK/Spillefilm
Tre finder en kro 1955 En bondekone DK/Spillefilm
Arvingen 1954 Oline - godsforvalterens husbestyrerinde DK/Spillefilm
En sømand går i land 1954 Fru Mortensen DK/Spillefilm
Farlig ungdom 1953 Egons moster DK/Spillefilm
Kongen af Pelikanien 1928 Kathinka, påklæderske DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.